Tullio Simoncini

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

Tullio Simoncini (født 1951 i Roma) er en italiensk tidligere lege og straffedømt kvakksalver.

Simoncini arbeidet som lege i Italia, men fikk sin lisens inndratt i 2003 etter å ha promotert sin egenutviklede alternative kreftbehandling. Hans hypotese er at kreft er forårsaket av soppen Candida albicans og at injeksjoner med natron effektivt skal stanse utviklingen av kreft.[1] Disse idéene har ingen vitenskapelig forankring. Simoncinis påstand om at natron er ufarlig og uten bivirkninger stemmer heller ikke, og injeksjon av preparatet kan gi dødelige konsekvenser. Studier viser at natrium-bikarbonat snarere øker kreftfaren. Simoncini fraråder også konvensjonelle kreftbehandlinger som cellegift eller strålebehandling.

Simoncini ble i 2006 dømt i italiensk rett for bedrageri og for å ha injisert en kreftpasient med natron med det resultat at pasienten døde dagen etter. Han flyttet så sin praksis til Nederland hvor han raskt kom i søkelyset etter at en pasient med brystkreft døde få dager etter å ha fått injisert natron.[2] Simoncini nektet for å ha behandlet kvinnen i det hele tatt.

I 2011 ble Simoncini dømt til å betale en bot på 50.000 euro, samt pålagt å innstille all pasientbehandling.[3] Likefullt hylles han som en revolusjonær av alternative behandlere over hele verden, og hans idéer har også blitt promotert i Norge.[4][5]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Sodium Bicarbonate American Cancer Society
  2. ^ Arts: overleden vrouw niet behandeld
  3. ^ Autorità garante della concorrenza e del mercato, provvedimento nº 22300
  4. ^ Baking soda, cancer and fungus Natural News
  5. ^ Kreft er kurert feelings.no