Trygve Ramberg

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Trygve Ramberg
Født1. mars 1932
Død31. mai 2002 (70 år)
Utdannet ved Universitetet i Oslo
Beskjeftigelse Journalist, redaktør
Nasjonalitet Norge

Trygve Fredrik Ramberg (født 1. mars 1932, død 31. mai 2002) var en norsk journalist og forlegger. Karrieren hans startet som journalist og tidvis redaktør i Universitas, før han begynte som journalist i Aftenposten i 1960. Han var sjefredaktør i avisen i perioden 197886, da han gikk til sjefjobb i Universitetsforlaget. Ramberg var også styreleder i NRK i perioden 199098.

Trygve Ramberg ledet Norsk Presseforbund i perioden 197175. Han ble i 1997 utnevnt til Ridder av 1. klasse av St. Olavs Orden for sin mangeårige innsats for norsk kulturliv, blant annet for Forleggerforeningen og Nasjonalgalleriet.

Etter at Aftenpostens eiere tok over Verdens Gang, var planen at Ramberg skulle ta over som ansvarlig redaktør i VG i 1967 etter at Christian A.R. Christensen døde. Men sterk motstand fra redaksjonen i VG mot å få inn en Aftenposten-mann, samt uenighet internt i Schibsted om Ramberg skulle få ansvaret alene eller bli sidestilt Oskar Hasselknippe, førte til at forslaget falt.[trenger referanse]

Som student var han formann (titulert «Formand») av Det Norske Studentersamfund i 1958.


Forgjenger:
 Fredrik Nissen 
Direktør for Universitetsforlaget
Etterfølger:
 Terje Osmundsen 
Forgjenger:
 Halvor Stenstadvold 
Styreleder i NRK
Etterfølger:
 Kåre Willoch 
Forgjenger:
 Audun Heskestad 
Styreledere i Den norske Forleggerforening
Etterfølger:
 Sindre Guldvog 
personstubbDenne biografien er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den. (Se stilmanual)