Trude Mostue

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
Trude Mostue
Trude Mostue with two cats.jpg
Trude Mostue med Eirik Newths katter.
Foto: Eirik Newth.
Født 28. mars 1968 (47 år)
Norge
Yrke Veterinær
Statsborger i Norge

Trude Mostue (født 28. mars 1968) er en norsk veterinær. Hun utdannet seg til veterinær på Bristol Veterinary School i England på 1990-tallet. I løpet av studietiden ble hun en av Englands mest kjente veterinærer, først i 1996 via TV-serien Veterinærene (Vet school) og i 2002 i Vets in Practice, der hele Storbritannia fikk se henne i arbeid. Senere ble seriene også sendt i mange andre land, blant annet i Norge.

Etter studiene bosatte hun seg i England, men flyttet tilbake til Norge i 2006. Høsten 2006 deltok hun i i realityserien Skal vi danseTV 2. Vinteren 2008 var hun aktuell i TV 2-serien Dyrlegene, som filmer fra klinikken Mostue + Lutro Dyreklinikk som hun driver i Sandvika sammen med veterinær Kari Lutro. Nok en runde med Dyrlegene startet på TV 2 i januar 2009.

Utspill i media[rediger | rediger kilde]

Mostue kom med flere kontroversielle utspill i mediene vinteren 2007, i forbindelse med en undersøkelse om menns holdninger til voldtekt. Her uttalte hun blant annet til VG at «utenlandske menn og deres kvinnesyn kan være med å forklare undersøkelsen som VG publiserte for to dager siden: At hver annen mann i Norge gir kvinnene helt eller delvis ansvarlig for seksuelle overgrep dersom hun har flørtet åpenlyst». Hun ble blant annet kritisert av Kristin Halvorsen for utspillet [1].

Personlige forhold[rediger | rediger kilde]

Mostue var samboer med den britiske rugbyspilleren Howard Thomas til de flyttet fra hverandre i 2007. De har tre barn sammen [2]. Siden 2008 har Trude Mostue vært sammen med forloveden og finansmannen Cato Sælid. Paret har et barn sammen.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

personstubbDenne biografien er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den. (Se stilmanual)