Trond Erics

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Trond Erics
OpphavHedmark, Norge (mai 1984)
Aktive år1984

Trond Erics var et danseband fra Hedmark, startet i mai 1984 av Jan Ove Fjeld, Svein Tore Mengkrok og Jan Tore Kraft. I tillegg ble også Thomas Biller og Trond Erik Grundt med. Senere besto bandet av Eidskogingene Fjeld, Mengkrok, Kraft og Ole Kristian Ruud, samt hovedvokalist Lars Espen Skogvold fra Løten-området.

Historie[rediger | rediger kilde]

Starten[rediger | rediger kilde]

I begynnelsen ble bandet kalt Mini-Kraftlaget, fordi de lånte utstyret til Kraftlaget på Vestmarka. Bandet tok navnet etter hovedvokalisten, og bestemte seg også for å beholde det den dagen Trond Erik Grundt ga seg i bandet.

Den første spillejobben til Trond Erics var på et lite grendehus på Grusjølia på Vestmarka. I 1986 vant Trond Erics en amatørkonkurranse på Kjellmyra, noe som medførte at de fikk flere spillejobber rundt i distriktet. Bandet fikk platekontrakt samme året av Per Johan Skjærstad, som satt i juryen under amatørkonkurransen.

Albumutgivelser og spillejobber utenlands[rediger | rediger kilde]

I 1987 ga de ut albumet Farvel Marita, og flere av sangene fra albumet ble spilt mye på Hedemarksradioen. I 1989 dro Trond Erics ut på en 14-dagers turné til Færøyene. I denne perioden var Trond Erics blitt et ettertraktet danseband, og arbeidet seriøst og målbevisst med musikken for å kunne utvikle seg videre. Albumet Aftendans ble gitt ut i 1990.

I 1992 kom albumet Vår lille paviljong, som ble utgitt på eget plateselskap. Samtidig begynte Trond Erics å få spillejobber i Sverige. Dette året kom også det største høydepunktet så langt i karrieren, da bandet vant Se og Hørs konkurranse for danseband, og de ble presentert på TV 2 samme år. I 1994 kom albumet Flere slike dager.

1994/95 var også en veldig spesiell tid for Trond Erics. Trond Erik Grundt sluttet i bandet på grunn av at han ville satse alt sitt arbeid ved Arbeidskontoret på Kongsvinger, og så at musikken tok for mye av hans tid. Han ble erstattet av Lars Espen Skogvold. Men Grundt ble fremdeles en viktig del av bandet, da han fortsatte å skrive mange av bandets sanger.

Ny platekontrakt og slutten[rediger | rediger kilde]

Bandets kanskje mest interessante engasjementet kom i 1995, da Trond Erics var med på en dansegalla i Det karibiske hav, sammen med flere kjente danseband. I 2001 skrev Trond Erics kontrakt med plateselskapet Tylden & Co., som hadde mange norske danseband i «stallen». Bandet ga ut fire studioalbum på Tylden & Co.; Det ligger no rart i luften fra 2001, Donna Bella Donna fra 2004, Perleporten utgitt i 2005 og Speilbilde fra 2006. Ole Kristian Ruud forlot bandet og begynte i bandet Picazzo.

I 2007 bestemte bandet seg for å legge opp, og 1. januar 2008 var det slutt. I den anledning ble samlealbumet Trond Erics aller beste utgitt. Albumet inneholder låter fra albumene de utga på plateselskapene Tylden & Co. og Lynor.

Diskografi[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]