Tromsø Trailblazers

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Tromsø Trailblazers
Stiftet26. februar 2013
Nettsidehttp://trailblazers.no
Idrettsgren(er)
Amerikansk fotball
KallenavnBlazers
ForbundNorges Amerikanske Idretters Forbund
LandNorge
Administrasjon
StyrelederEyvin Sommerseth
HovedtrenerSveinung Søberg Løfaldli

Tromsø Trailblazers er et amerikansk fotballag lokalisert i Tromsø. Laget er det første av sitt slag i Nord-Norge og har organisert treninger i amerikansk fotball siden 2011, til tross for at laget ikke ble stiftet før i 2013.

Trailblazers er med i Norges Amerikanske Idretters Forbund og deltok i 2015 for første gang i nasjonalt seriespill, da de spilte i norsk 2. divisjon.

Navnet Trailblazers er engelsk og betyr oversatt pionerer, banebrytere eller foregangsmenn. Tanken bak navnet var tredelt. Det skulle hedre gamle arktiske pionerer som hadde lagt ut fra Tromsø, det skulle vise hvordan de i klubben selv var pionerer i form av å være de første til å spille amerikansk fotball i Nord-Norge og til slutt ble det ansett for å være estetisk bra å bruke allitterasjonen Tromsø Trailblazers.[1]

På årsmøtet i 2018 bryter laget for amerikansk fotball ut av Tromsø Trailblazers, og blir en del av Tromsøstudentenes Idrettslag. Tromsø Trailblazers har med dette kun cheerleading igjen. Det amerikanske fotballaget fortsetter å bruke Trailblazers som kallenavn, og blir fortsatt kalt Tromsø Trailblazers, enda det offisielle navnet er TSI Amerikansk Fotball.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «trailblazers.no: Historie». Arkivert fra originalen 14. desember 2013. Besøkt 7. desember 2013. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]