Trazan & Banarne

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Trazan & Banarne var et svensk barneprogram som ble sendt i Sveriges Television i perioder fra premieren som Jullovsmorgon jula 1976 til 1982. Tittelkarakterene Trazan Apansson og Banarne ble spilt av Lasse Åberg og Klasse Möllberg. Programmet bestod av en blanding av sketsjer og musikkinnslag med Trazan, Banarne og Electric Banana Band mellom visning av småfilmer, deriblant tegnefilmer om Lucky Luke.

Electric Banana Band utgav også flere plateinnspillinger med sanger og sketsjer. I begynnelsen av 2000-tallet ble CD-ROM-spillet Speltajm utgitt.

Handling[rediger | rediger kilde]

Electric Banana Band og skuespillerne Lasse Åberg og Klasse Möllberg fra det populære svenske barneprogrammet Trazan & Banarne opptrer i fornøyelsesparken Gröna Lund i Stockholm i 2008, over tretti år etter at programmet ble sendt i Sveriges Television.

Vennene Trazan Apansson, en lett komisk person basert på Tarzan, og apen Banarne bor i en koie i jungelen med en trampoline. Deres normale mat er bananer. De forteller eventyr til hverandre og diskuterer om figurer som fantomet. De synger også sanger, Trazan spiller banjo og Banarne gitar. Iblant besøker stuntmannen Johan Thorén dem. Iblant gjør de utflukter til blant annet Leksaksmuseet.

Olyckan[rediger | rediger kilde]

I 1980 produserte de TV-serien sammen med Trafiksäkerhetsverket. Da medvirket karakteren Olyckan, spilt av Ted Åström. Olyckan liker når Banarne gjør feil i trafikken, men Trazan forteller ham hvordan man må kjøre.

Pulver & Nicko[rediger | rediger kilde]

Pulver (Klasse Möllberg) og Nicko (Lasse Åberg) var tittelkarakterene i sketsjinnslaget Pulver & Nicko. Sketsjene utspiller seg på landsbygda der to skitne, hese bønder forteller hverandre gåter og faller baklengs når de hører svaret.

Referanser[rediger | rediger kilde]


Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]