TrackMania

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
videospillstubbDenne videospillrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.
TrackMania
Utvikler Nadeo
Utgiver Focus (Frankrike)
Plattform Windows
Utgivelse November 2003 (Frankrike og Storbritannia)
Mai 2004 (Resten av verden)
Sjanger Bilspill
Modus Enspiller, flerspiller
Aldersgrense 3+
Mediaformat 1 x CD-ROM, Med unntak av Trackmania Nations, som må lastes ned og Trackmania United, som kommer på en DVD-ROM men kan spilles uten disken etter at installasjonen er fullført.
Systemkrav Windows 98, 450 MHz prosessor, 64 MB RAM, 32 MB grafikkort

TrackMania er et bilspill utgitt i flere versjoner utviklet av franske Nadeo. Spillet går ut på å kjøre bil på baner designet av andre spillere eller spillets utviklere. Racing, stunt, stor fart og kreative baneutforminger er viktige elementer. Det er ikke et typisk simulatorspill, selv om fysikken og grafikken i spillet er av svært god kvalitet. Det er et flerspiller-spill hvor flere spillere kan delta samtidig enten over Internett, via lokal multiplayer (flere spillere på en PC) eller LAN. Trackmania finnes i en egen versjon til Nintendo DS, kalt Trackmania DS.

TrackMania Nations[rediger | rediger kilde]

TrackMania Nations (TMN) er gratisversjonen i TrackMania-serien, og den mest populære av versjonene med nærmere 3 millioner registrerte brukere. I motsetning til de tre andre versjonene har TrackMania Nations kun et miljø; Stadium, som er mer som en normal kjørebane. Spillet var offisielt ESWC '06 spill. Den 24. november 2006 ble den plukket ut som offisielt ESWC '07 spill, der ingen norske spillere kvalifiserte seg.

TrackMania Nations Forever[rediger | rediger kilde]

«TrackMania Nations Forever» (TMNF) er en oppgradering av TMN med muligheten til å bruke tidligere United-eksklusive skins til biler og kjøre online mot United-brukere. TMNF ble tilgjengelig den 16. april 2008, mange servere på TMN er lagt ned på grunn av at Forever kommer ut. Forever-utvidelsen finnes også til Trackmania United (TMU).

Versjoner[rediger | rediger kilde]

Ekstrerne lenker[rediger | rediger kilde]