TouchStream LP

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

TouchStream LP er en input-enhet som fungerer som et tastatur og en avansert styreplate. Enheten er utviklet av FingerWorks.

Tastaturet består av to flater som måler 12,7 x 16,5 cm og ligger med langsidene mot brukeren. For at brukeren skal ha noe å sikte etter, har flatene bilder av taster. Tastaturet er imidlertid helt flatt, og de eneste taktile referansepunktene er to små nupper som skal ligge under hver pekefinger ved touch-skriving.

Flatene er forbundet med hverandre via en flatkabel, og kobles til PC-en med USB.

Noe av det som gjør dette tastaturet spesielt, er bruken av såkalte gestures. Så lenge brukeren berører flatene med én finger av gangen, fungerer TouchStream LP som et vanlig tastatur, men hvis man lar to fingre gli over den ene flaten, har man plutselig kontroll over muspekeren, på samme måte som med en styreplate.

Produsenten hevdet at den flate formen og de motstandsløse tastetrykkene reduserer belastningsskader ved bruk av tastatur. Det at brukeren slipper å flytte hånden mellom tastasturet og musen er en stor fordel for grensesnitt-krevende oppgaver som programmering, bildebehandling og lignende.

Funksjonaliteten til dette tastaturet er imidlertid langt større enn en vanlig styreplate som kun takler ett berøringspunkt av gangen. Bruker man tre, fire, eller fem fingre på TouchStream LP, kan man blant annet endre størrelser på vinduer ved å presse dem sammen eller dra dem utover med intuitive bevegelser.

Tastaturet er programmerbart, og ble levert med programvare for Windows og Linux som gjorde at brukeren kunne tilpasse tastene og gesturene selv, eller dele opp tastaturet i andre soner enn det som var standard. Forhåndsinnstillinger for ulike standardoppsett som AZERTY, Dvorak og QWERTY fulgte med som standard.

FingerWorks er ikke lenger på markedet. På grunn av funksjonaliteten og det elegante (skjønt noe spinkle) designet til TouchStream LP går pent brukte eksemplarer vanligvis for høyere priser på bruktmarkedet enn hva tastaturet noensinne kostet nytt.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]