Programmering

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
StubbDenne artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull. Du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide eller endre den.

Programmering består av å designe, skrive, teste, feilsøke og vedlikeholde kildekoden til et program som skal tolkes av en datamaskin. Personen som foretar seg programmering kaller vi en programmerer, eller utvikler. Utvikleren skriver kode etter en spesifikk syntaks som inneholder instruksjoner på hvordan programmet skal oppføre seg og hvilke kalkulasjoner det skal gjøre.[trenger referanse]

Man skiller som regel ut nivåene man skriver kode i lavnivå- og høynivåprogrammering. Kort sagt består lavnivå-programmering av koding hvor det er svært få abstraksjoner, eller lag, mellom koden utvikleren skriver og instruksjonene som maskinen leser. Et eksempel på lavnivåprogrammering er Assembler, mens programmering i høynivå vil være Java.

Ada Byron Lovelace var den første som beskrev hvordan en maskin kunne programmeres.

Programmering er bare en liten del av det som må til for å gjøre om en idé til et fungerende program. Se programvareutvikling for en oversikt over helheten.

Se også[rediger | rediger kilde]

datastubbDenne datarelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.