Torunn Janbu

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Torunn Janbu
Torunn Janbu 02.jpg
Født26. november 1954 (68 år)
TrondheimRediger på Wikidata
Beskjeftigelse Lege og tidligere president i Den norske legeforening 2005-2011
Utdannet ved Universitetet i OsloRediger på Wikidata
Ektefelle Kjell Maartmann-MoeRediger på Wikidata
Nasjonalitet NorgeRediger på Wikidata

Torunn Janbu (født 26. november 1954) er overlege dr. med. og spesialist i generell kirurgi og ortopedisk kirurgi. I perioden 2005-2011 var hun den 40. president i Den norske legeforening som første kvinne. Tidligere har hun vært formann for Oslo legeforening og visepresident i Den norske legeforening.

Utdannelse[rediger | rediger kilde]

Janbu tok den medisinske embedseksamen ved Universitetet i Oslo i 1979. I 1990 tok hun den medisinske doktorgrad ved samme universitet med avhandlingen Doppler ultrasound studies on the uteroplacental circulation in pregnancy and labour. Janbu ble i 1999 godkjent som spesialist i generell kirurgi, og i 2005 ble hun også spesialist i ortopedisk kirurgi.

Arbeid[rediger | rediger kilde]

Hun arbeidet som assistentlege ved Diakonhjemmets diakonale sykehus, Aker universitetssykehus og Lovisenberg sykehus fra 1990 til 2001, da hun ble overlege ved Ortopedisk avdeling på Rikshospitalet.

Tillitsverv[rediger | rediger kilde]

Fra 1996 til 2000 var Janbu hovedtillitsvalgt for Yngre legers forening ved Aker universitetssykehus, og senere ble hun leder av Den norske legeforenings likestillingsutvalg, leder av Oslo legeforening og medlem av legeforeningens landsstyre. Fra 2003 har hun vært medlem av legeforeningens sentralstyre, og fra 2004 til hun ble valgt til president var hun visepresident. Janbu ble 21.5. 2010 valgt til leder av Verdens legeforenings (WMA) medisinske etikkomite (Medical Ethics Committee).

Familie og privatliv[rediger | rediger kilde]

Hun bor i Bærum, og er gift med legen Kjell Maartmann-Moe. Janbu har tvillingene Ida Haukeland Janbu og Håvard Haukeland Janbu. Hun danset ballett som ung.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]