Eirik Larsen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Eirik Larsen
Født16. mai 1983Rediger på Wikidata (40 år)
Beskjeftigelse
Embete
  • Sametingsrepresentant (2021–ukjent) Rediger på Wikidata
PartiNorske Samers Riksforbund
NasjonalitetNorge

Eirik Larsen (samisk: Lásse-Ivvár Erke), født 1983, er en norsk sametingspolitiker fra Tjeldsund. Han representerer Norske Samers Riksforbund (NSR).

Larsen har siden 2018 vært politisk rådgiver for Sametingsrådet.[1] I 2018 ble han oppnevnt som politisk rådgiver av tidligere sametingspresident Aili Keskitalo og etter sametingsvalget i 2021 ble han på nytt oppnevnt som politisk rådgiver av sametingspresident Silje Karine Muotka.[2] Som politisk rådgiver arbeider han blant annet med internasjonale saker i FN.

Han er innvalgt som sametingsrepresentant fra Vesthavet valgkrets for valgperioden 2021–2025 og er medlem av Plan- og finanskomiteen, men han har fritak fra vervet som folkevalgt så lenge han er politisk rådgiver for sametingsrådet. Ann Karin Kvernmo er fast møtende vara i hans sted.

Utdannelse og yrkesliv[rediger | rediger kilde]

Larsen er jurist med mastergrad fra Universitetet i Tromsø – Norges Arktiske Universitet, hvor han har tatt spesialisering i urfolksrettigheter. Som student var han medlem av Studentstyret – NSU Tromsø og styremedlem i Senter for samiske studier.

Larsen har tidligere vært byråkrat i Fornyings-, administrasjons- og kirkedepartementet og Kommunal- og moderniseringsdepartementet, hvor han var prosjektleder for oppfølgningen av NOU 2007: 13 Den nye sameretten. Han har også vært leder av Menneskerettssavdelingen i den samiske organisasjonen Samerådet.

Larsen var styreleder for den samiske festivalen Márkomeannu i perioden 2015–2018 og leder av Iinná ja biras sámiid searvi (Hinnøy og omegn sameforening) i perioden 2020–2022.[3][4]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Pulk, Åse M. P. «Sametingsrådet - Sametinget». sametinget.no. Besøkt 9. august 2022. 
  2. ^ Pulk, Åse M. P. «To av tre politiske rådgivere på plass - Sametinget». sametinget.no. Besøkt 9. august 2022. 
  3. ^ Eilertsen, Marita Kristin. «Frisk start for Márkomeannu i 2016». Márkomeannu (norsk). Besøkt 9. august 2022. 
  4. ^ Pedersen, Per Jan (7. juni 2020). «(+) Sameforeningsleder med politiske ambisjoner». ht.no (norsk). Besøkt 9. august 2022. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]