Tore Namstad

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Tore Namstad
Født27. des. 1964Rediger på Wikidata (59 år)
BeskjeftigelseKokk Rediger på Wikidata
NasjonalitetNorge

Tore Namstad (født 27. desember 1964 i Trondheim) er en norsk kokk, restauratør og kokebokforfatter.

Namstad er oppvokst i Moelv og startet sin karriere ved Hornsjø Høyfjellshotell som femtenåring. Han gikk deretter kokkeskole på Lillehammer i 1980, og hadde læretid på Royal Garden Hotel, Trondheim. Verneplikten utførte han på Kongskipet Norge som kokk. Han var senere souschef på Bryggen Restaurant i Trondheim, og har arbeidet som kjøkkensjef på La Brochette i Trondheim.

Han flyttet til Oslo, der han har vært souschef på restaurant Kastanjen, Chef de Partie ved restaurant Bagatelle, kjøkkensjef på Palace Grill, restauratør/medeier av Bollywood Dancing, Madserud Gård, Kafe Oslo i Litteraturhuset i Oslo og Kafé Løve i Det norske teatret. Han driver også KjellToresMat med Kjell Arne Johnsæter og Tore Belgum. I oktober 2015 åpnet han restauranten Stock i hjertet av Barcode i Bjørvika.[1]

I tillegg har Tore Namstad skrevet kokebøker, vært matstylist i en rekke reklamefilmer og magasiner, samt holdt kokke- og vinkurs for profesjonelle og amatører. Han innehar også en rekke styreverv innen restaurantbransje og næringsliv.

Premier[rediger | rediger kilde]

Kokebøker[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ HOvda, Kristine (26. oktober 2015). «Håper at finansbransjen skal kjenne seg hjemme». Dagens Næringsliv. Besøkt 2. oktober 2016. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]