Toppidrettssenteret

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Toppidrettssenteret
Beliggenhet
AdresseSognsveien 228
OmrådeMarka
KommuneOslo
Historiske fakta
EierNorges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité
Posisjon

Toppidrettssenteret
59°58′00″N 10°43′47″Ø
Posisjonskart
Toppidrettssenteret ligger i Oslo
Toppidrettssenteret
 
Toppidrettssenteret (Oslo)

Toppidrettssenteret er navnet på treningssenteret til Olympiatoppen i Oslo. Senteret ligger ved Sognsvann, ved Nordmarka, og er tilholdssted for toppidrettssatsingen til Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité.

Om senteret[rediger | rediger kilde]

Senteret er godt tilrettelagt for trening og treningssamlinger, med moderne utstyr egnet for allsidig trening. Treningssenteret har som mål å være et ledende kompetansesenter for fysisk trening og testing. I tilknytning til treningssenteret ligger en kunstgressbane med friidrettsbane med kunstdekke. Ved banen ligger også en skinne til trening for dytting av kjelke til aking. Videre finnes bandybane, utendørs basketballbane, en mindre skøytebane, og et område tilrettelagt for friidrettens kastøvelser.

Flere av anleggende brukes i fellesskap med Norges idrettshøgskole som er Toppidrettssenterets nærmeste nabo.

Senteret har eget sportshotell, som tilbyr overnatting i 32 rom og bespisning, samt fem møtelokaler og peisestue.

Helseavdelingen ved senteret er utformet med tanke på idrettsutøvere på høy nivå. Leger, fysioterapeuter og massører med ekspertise innen toppidrett tilbyr sine tjenester her.

Fysiologiske tester[rediger | rediger kilde]

Ved senteret tilbyr Olympiatoppen gjennomføring av tester av spenst, hurtighet og styrke. Spensttestene foregår på Boscomatte, og tester vertikal spenst. Hurtighetstestene foregår på treningssenterets 40 meters løpebane. Innen muskelstyrke tilbys tester for 1RM (maksimal styrke) og submaksimal styrke i en rekke øvelser.[1]

Testing av fotballspilleres hurtighet har på 2000-tallet gitt en del pressedekning, og ført til spekulasjoner om norges raskeste fotballspiller. Basert på nyhetsoppslag er dette en uoffisiell liste over Norges raskeste fotballspillere etter tester på TIS:

Navn Klubb Tid
Luton Shelton[2] Vålerenga 4,47 sek
Erling Knudtzon[3] Lyn 4,62 sek
Kim Holmen[4] Lyn 4,63 sek
John Carew[3] Vålerenga 4,68 sek

Brann[rediger | rediger kilde]

26. september 2010 meldte VG at det brant på Toppidrettssenteret. Flere personer skulle ha bli evakuert og store mannskaper satt inn i kampen mot flammene.[5]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]