Tony Hamilton

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Tony Hamilton
Født4. mai 1952[1][2]Rediger på Wikidata
LiverpoolRediger på Wikidata
Død29. mars 1995[1][2]Rediger på Wikidata (42 år)
Los AngelesRediger på Wikidata
Utdannet ved Scotch CollegeRediger på Wikidata
Beskjeftigelse Koreograf, modell, filmskuespiller, fjernsynsskuespillerRediger på Wikidata
Nasjonalitet AustraliaRediger på Wikidata

Tony Hamilton (født 4. mai 1952, død 29. mars 1995) var en australsk skuespiller, modell og danser.

Hamilton ble født i Liverpool, England, men ble adoptert av en australsk RAF-flyver og hans kone kort tid etter fødselen, og han vokste derfor opp på en sauefarm i adoptiv-foreldrene sitt hjemland, Australia. Hamilton ble utdannet ved Scotch College i Adelaide, der dans og ballett var en betydelig del av pensum. Hamilton viste seg å ha et talent for ballett, og etter endt skolegang, begynte han en karriere som profesjonell danser sammen med The Australian Ballet Company.

I 1972, under en danseturné i Europa med The Australian Ballet, ble Hamilton oppdaget av en motefotograf. Dette resulterte i at Hamilton kort tid senere forlot ballet-dansing og flyttet til USA for å begynne en karriere som modell. I løpet av de neste 10 årene, arbeidet Hamilton seg som modell i Europa, Amerika, Asia og Afrika. Hamilton ble populært blant flere verdensberømte fotografer som f.eks. Richard Avedon og Bruce Weber. Hamilton arbeidet ofte sammen med kjente motedesignere som Gianni Versace, og ofte var han avbildet med i mote-magasiner som Vogue og GQ.

Etter å ha jobbet en stund som modell, begynte Hamilton også å spille teater, ettersom han ønsket å utvide sin karriere. Han fikk sitt store gjennombrudd som skuespiller den amerikanske TV-serien Cover Up fra 1984. Hamilton døde i Los Angeles, California den 29. mars 1995 av aids-relatert lungebetennelse. Foreldrene til Antony Hamilton, Donald og Margaret Smith, og hans søster Penelope ba offentligheten om at alle bidrag gjort i hans navn ble gitt til forskjellige formål som bekjempet aids.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b Autorités BnF, Antony Hamilton, 141849736
  2. ^ a b Find a Grave, 9. okt. 2017, Antony Hamilton, 7265938

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]