Tom Conti

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Tom Conti
Tom Conti Romantic Comedy Dec 2007.jpg
Tom Conti i kostyme fra hans hovedrolle i Romantic Comedy (Glasgow, 2007)
Født22. november 1941
Skottland Renfrewshire
Barn Nina Conti
Utdannet ved Royal Conservatoire of Scotland
Beskjeftigelse Skuespiller, forfatter
NasjonalitetStorbritannia
SpråkEngelsk
Utmerkelser Laurence Olivier Award, Tony Award for Best Actor in a Play
SjangerThriller

Tom Conti (født 22. november 1941 i Paisley i Renfrewshire, Skottland) er en skotsk skuespiller, teaterregissør og forfatter. Hans fulle navn er Thomas Antonio Conti.

Contis far var av italiensk avstamming og hans mor var fra Skottland. Conti ble utdannet ved St. Aloysius' College for katolske gutter i Glasgow, og senere studerte han ved Royal Scottish Academy of Music and Drama som også ligger i Glasgow.

Conti er kjent som en meget dyktig skuespiller. Han begynte å arbeide med Dundee Repertory Theatre i 1959. Han har også deltatt i flere amerikanske teateroppsetninger på Broadway. Conti har også spilt i en rekke amerikanske og britiske filmer, blant disse er Merry Christmas, Mr. Lawrence (1983), Reuben, Reuben (1983), American Dreamer (1984), Shirley Valentine (1986), Saving Grace (1985) og Dangerous Parking (2007).

Conti har skrevet boken The Doctor, som ble publisert i 2004. Det er en spenningsroman om en tidligere pilot og hemmelig agent.

Conti har vært gift med den skotske skuespilleren Kara Wilson siden 1967 og deres datter Nina Conti er også skuespiller, foruten buktaler.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]