Hopp til innhold

Tiger Karateklubb

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Tiger Karateklubb er en norsk karateklubb som ble opprettet i 1976 og holder til på Frysja ved Teknisk Museum i Oslo. I klubben trenes det shotokan-karate, der dype stillinger og eksplosive øvelser står sentralt. Klubben har over 200 betalende medlemmer. Klubben har høstet en rekke nasjonale og internasjonale titler. Juniorutøvere fra Tiger har gjort seg bemerket blant annet i junior- og senior-NM fra 2008 med flere gullmedlajer og bestemannspriser.

Blant instruktørene er det tidligere landslagsutøvere i både kumite og kata. Per 2018 var Tiger regjerende norgesmester i lag-kata for femte år på rad for herrer og fir år på rad for damer, samt regjerende mestere for gutter. I NM 2016 ble Tiger beste klubb med flest gullmedaljer totalt i WKF og Shotokan/Shobu Ippon. Tiger tok sølv i lag-kata i WTKO-EM i 2016, der laget tapte for Irland marginen 0,1 poeng. Tiger satte i 2018 norgesrekord med seks deltakende katalag i NM, samt sitt totalt 11. gull i lagkata på rad.

Det instrueres vanlig shotokan-karate (kihon-kata-kumite). I tillegg trenes det noe selvforsvar, blant annet applikasjoner (bunkai) fra kata. Det blir også hentet selvforsvarsteknikker fra andre stilarter da klubben har instruktører gradert i Shito Ryu, Goju-Ryu, Kyokushinkai, Shorin Ryu, krav maga og WKF. Det benyttes også inspirasjon og teknikker fra andre kampformer som boksing, muay thai, Krav Maga, Jujutsu, Kali, m.m. til å utfylle den grunnleggende basis fra Shotokan-karate.

Klubben samarbeider med Norges Shotokanforbund (NShF), blant annet med årlige sommerleirer med instruktører som Kagawa, Asai, Kase, Kato, Yahara og Kawasoe, og i senere år med Richard Amos, Tom Kompier, Scott Langley, Steve Ubl og Aidan Trimble. Det arrangeres også flere NSF-treninger og samlinger i løpet året med internasjonale instruktører, deriblant Richard Amos, Scott Langley, Scott Midleton og andre instruktører. Tiger holder tradisjonelt en av disse samlingene.

Organisatorisk tilknytning

[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker

[rediger | rediger kilde]
Autoritetsdata