Tiger Karateklubb

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Tiger Karateklubb er en norsk karateklubb som ble opprettet i 1976 og holder til på Frysja ved Teknisk Museum i Oslo. I klubben trenes det shotokan karate, der dype stillinger og eksplosive øvelser står sentralt. Klubben er veletablert og har over 200 betalende medlemmer. Klubben har en sosial profil med fellesskapet i fokus men klubben har også høstet mange nasjonale og nternasjonale titler i årenes løp. I 2018 har klubben en fulltidssutøver på landslaget som satser mot OL2020. Junior utøvere fra Tiger har også de siste årene gjort seg bemerket blant annet i junior og senior NM fra 2008 med tallrike gullmedlajer, bestemannspriser og flere ganger beste klubb. Blant instruktørene er det tidligere landslagsutøvere i både kumite og kata. Per 2018 er Tiger regjerende norgesmestere i lag-kata 5 år på rad for Herrer og 4 år på rad for damer, samt regjerende mestere for Hr Jr. I NM 2016 ble Tiger beste klubb med flest gullmedaljer totalt i WKF og Shotokan/Shobu Ippon. Tiger tok sølv i Lag kata i WTKO EM i 2016, der de tapte for Irland med lavest mulig margin (0,1 poeng). Tiger satte i 2018 Norgesrekord med hele 6 deltakende katalag i NM, samt sitt totalt 11. gull i lagkata på rad. Per 2018 er Tiger landets ledende kataklubb.

Det instrueres vanlig shotokan karate (kihon-kata-kumite). I tillegg trenes det noe selvforsvar, bla. applikasjoner (bunkai) fra kata. Det blir også hentet selvforsvarsteknikker fra andre stilarter da klubben har instruktører gradert i Shito Ryu, Goju-Ryu, Kyokushinkai, Shorin Ryu, Krav Maga, WKF m.m. Det benyttes også inspirasjon og teknikker fra andre kampformer som boksing, muay thai , Krav Maga, Jujutsu, Kali, m.m. til å utfylle den grunnleggende basis fra Shotokan Karate.

Klubben samarbeider med internasjonalt anerkjente instruktører gjennom Norges Shotokanforbund (NShF). Blant annet med årlige sommerleirer med instruktører som Kagawa, Asai, Kase, Kato, Yahara og Kawasoe, og i senere år med Richard Amos, Tom Kompier, Scott Langley, Steve Ubl og Aidan Trimble. Det arrangeres også flere NSF treninger/samlinger i løpet året med internasjonale instruktører, deriblant Richard Amos, Scott Langley, Scott Midleton og andre instruktører. Tiger holder tradisjonelt en av disse samlingene.

Organisatorisk tilknytning[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]