Norges Shotokanforbund

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Norges Shotokanforbund (NSF) ble stiftet i 1977 av Bjørn Sigurd Johansen, Gabor Olgyai (begge Tiger Karateklubb.) og Steve Bloom, Shotokan KK. Formålet med dette forbundet var å danne et samarbeidsforum for de eksisterende klubbene som trente stilarten Shotokan. Målet var å få til et mest mulig likt graderingssystem, og gjennom dette å høyne standarden på Kihon, Kata og Kumite. Sammen med Masao Kawasoe og Steve Cattle (NShFs første æresmedlem) utarbeidet SShF et graderingspensum som ble først trykket i 1979.

Norges Shotokanforbund har hatt et godt samarbeid med mange ulike instruktører. NSF arrangerte sin første sommerleir i Trondheim i 1980. Etter dette har det blitt arrangert samlinger i Oslo, Tønsberg og Fredrikstad. Store navn innen Shotokan Karate, som Kase, Shirai, Asai, Yahara, Naito, Kawasoe, Iida, Mori, Ochi, Kato, Ubl, Kagawa, Amos, m. flere, har alle instruert på disse samlingene. I 1993 fikk NSF et graderingspensum som var basert på krav fra Sensei Kato. Det ble lansert nytt pensum i forbindelse med 25-årsjubileum for NSF i 2002, og dette ble så revidert i 2010.

Internasjonalt er NSF tilknyttet World Traditional Karate Organisation (WTKO), med sensei Richard Amos som hovedinstruktør.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]