Thore Langfeldt

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Thore Langfeldt
Født30. sep. 1943[1]Rediger på Wikidata (80 år)
Oslo
BeskjeftigelsePsykolog Rediger på Wikidata
Utdannet vedUniversitetet i Oslo
NasjonalitetNorge

Thore Langfeldt (født 30. september 1943 i Oslo) er en norsk psykolog og sexolog.

Han er utdannet psykolog ved Universitetet i Oslo i 1972 og er spesialist i klinisk psykologi og i klinisk sexologi. Han arbeidet deretter som forsker ved Nevrofysiologisk Institutt i Oslo. Fra 1980 til 1983 var Langfeldt faglig leder for døgnavdelingen for barn ved Statens senter for barne- og ungdomspsykiatri.[2] Fra 1983 hadde han privat praksis som psykolog. I 1989 startet han Institutt for klinisk sexologi og terapi som han ledet fram til 2004. Sammen med Elsa Almås tok Langfeldt i 1982 initiativet til stiftelsen av Norsk forening for klinisk sexologi (NFKS). Langfeldt har også vært seniorforsker ved Nasjonalt kunnskapssenter om vold og traumatisk stress (NKVTS).

Langfeldt er blant annet kjent for sitt arbeide med barns seksuelle utvikling og har undervist ved flere universiteter i inn- og utland. Han har blant annet skrevet bøkene: Barns seksualitet, Sexologi og Erotikk og fundamentalisme: fra Mesopotamia til kvinnefronten. Han har utviklet en terapeutisk tilnærmelse for behandling av personer som har begått seksuelle overgrep.

Thore Langfeldt ble i 2011 utnevnt til ridder av 1. klasse av St. Olavs Orden (2011) for sin «innsats for norsk psykologi, sexologi og terapi.»[3]

Langfeldt er gift og har tre barn.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Store norske leksikon, Store norske leksikon-ID Thore_Langfeldt[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ 75 års omtale i Aftenposten 30. september 2018
  3. ^ «Utnevnelser til St. Olavs Orden», kongehuset.no, besøkt 13. januar 2010.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]