Thore Langfeldt

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Thore Langfeldt
Thore.jpg
Født30. september 1943[1] (76 år)
Oslo
Utdannet ved Universitetet i Oslo
Beskjeftigelse Psykolog
Nasjonalitet Norge

Thore Langfeldt (født 30. september 1943 i Oslo) er en norsk psykolog og sexolog.

Han er utdannet psykolog ved Universitetet i Oslo i 1972. Han er gift og har tre barn, og er spesialist i klinisk psykologi og spesialist i klinisk sexologi. Fra 1983 har han hatt privat praksis som psykolog og i 1989 startet han Institutt for klinisk sexologi og terapi som han ledet frem til 2004. Sammen med Elsa Almås tok Langfeldt i 1982 initiativet til stiftelsen av Norsk forening for klinisk sexologi (NFKS). Langfeldt har vært seniorforsker ved Nasjonalt kunnskapssenter om vold og traumatisk stress.

Han er en internasjonalt kjent psykolog, blant annet for sitt arbeide med barns seksuelle utvikling, og underviser ved flere universiteter i inn- og utland. Han har blant annet skrevet bøkene: Barns seksualitet, Sexologi og Erotikk og fundamentalisme: fra Mesopotamia til kvinnefronten. Han har utviklet en terapeutisk tilnærmelse for behandling av personer som har begått seksuelle overgrep og leder et overgrepsprosjekt ved IKST.

Kongen utnevnte i 2011 Langfeldt til ridder av 1. klasse av St. Olavs Orden «for hans innsats for norsk psykologi, sexologi og terapi.»[2]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Store norske leksikon, Thore Langfeldt, Thore_Langfeldt
  2. ^ «Utnevnelser til St. Olavs Orden», kongehuset.no, besøkt 13. januar 2010.