This Little Wiggy

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Simpsons-episode
«This Little Wiggy»
Episode nummer 196
Sesong 9
Produksjonskode 5F13
Originalt vist 22. mars 1998
Vist i Norge -
Tavlespøk«I was not told to do this»
SofaspøkBart spraymaler bilder av familien
GjesteskuespillerPhil Hartman som Troy McClure
Regissør Neil Affleck
Manusforfatter Dan Greaney
Liste over Simpsons-episoder...
Simpsons sesong 9
# Tittel
1 «The City of New York vs. Homer Simpson»
2 «The Principal and the Pauper»
3 «Lisa's Sax»
4 «Treehouse of Horror VIII»
5 «The Cartridge Family»
6 «Bart Star»
7 «The Two Mrs. Nahasapeemapetilons»
8 «Lisa the Skeptic»
9 «Realty Bites»
10 «Miracle on Evergreen Terrace»
11 «All Singing, All Dancing»
12 «Bart Carny»
13 «The Joy of Sect»
14 «Das Bus»
15 «The Last Temptation of Krust»
16 «Dumbbell Indemnity»
17 «Lisa the Simpson»
18 «This Little Wiggy»
19 «Simpson Tide»
20 «The Trouble With Trillions»
21 «Girly Edition»
22 «Trash of the Titans»
23 «King of the Hill»
24 «Lost Our Lisa»
25 «Natural Born Kissers»

«This Little Wiggy» er den attende episoden av den niende sesongen av TV-serien Simpsons. Den er den andre episoden som har handlingen sentrert rundt figuren Ralph Wiggum, den første var «I Love Lisa».

Handling[rediger | rediger kilde]

Da Marge forstår at Ralph Wiggum ikke har noen venner, mye likt slik hun selv hadde det som barn, arrangerer hun det slik at han får tilbringe tid sammen med Bart. Bart er ikke særlig glad for opplegget, men ser det etterhvert som en fordel da han oppdager at Ralphs far har en nøkkel som kan åpne samtlige dører i Springfield. Bart og Ralph stjeler derfor nøkkelen, og etter å ha støtt på bøllene Nelson, Jimbo, Kearney og Dolph fra Springfield barneskole, drar de seks guttene til et ubrukt fengsel. Da Ralph protesterer stikker bøllene av, men ikke før de har kastet nøkkelen inn i fengselet. Ralph og Bart må gå inn etter det, men i prosessen slår de på den elektriske stolen.

Senere, mens de er hjemme hos familien Simpson, får Bart og Ralph høre at fengselet skal settes i drift igjen. Borgermester Quimby setter seg til og med ned i den elektriske stolen som et PR-stunt, uvitende om at den faktisk fungerer. Bart og Ralph greier ikke å ringe til fengselet for å advare borgermesteren, men Ralph påpeker at Lisa sikkert vet en måte de kan advare ham på. Hun avfyrer en liten rakett med en advarsel festet til, men raketten bommer på fengselet. Den lander imidlertid i Springfield atomkraftverk, og slår av strømmen til fengselet. På dette tidspunktet var Quimby i ferd med å bli drept av den kraftige elektriske strømmen i stolen, men han overlever takket være Lisa. Senere gratulerer familien Simpson Ralph med at han kom på å spørre Lisa om hjelp. Lisa, som først er forvirret over at hun ikke får anerkjennelse for å ha sendt avgårde raketten, blir påminnet av Bart at det er sjelden Ralph får høre lovord, og at han trenger litt anerkjennelse. Lisa blir derfor med på å gratulere ham.