Theodor Hoffmann

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Theodor Hoffmann
Admiral-T.Hoffmann.jpg
Født27. februar 1935 (83 år)
Kuhlen-Wendorf
Beskjeftigelse Politiker
PartiSozialistische Einheitspartei Deutschlands
NasjonalitetTyskland, Øst-Tyskland
Utmerkelser Scharnhorst-ordenen, Fedrelandets fortjenstorden i bronse
TroskapØst-Tyskland
Militær gradGDR Navy OF8 Admiral.gif Admiral
EnhetFlag of NVA (East Germany).svg Nationale Volksarmee

Theodor Hoffmann (født 27. februar 1935 i Gustävel i Kreis Wismar) var den siste, ordinære forsvarsminister i DDR og sjef for Nationale Volksarmee (NVA).

Liv[rediger | rediger kilde]

Hoffmann arbeidet fra 1949 til 1951 i landbruket, fra 1951 til 1952 var han leder i Pionerorganisasjon Ernst Thälmann. I 1952 ble han matros i Seepolizei. Han besøkte offisersskolen til Volkspolizei-See i Stralsund og gikk i 1956 inn i SED. Til 1959 var han kommandant for en torpedobåt. Fra 1960 til 1963 gikk han på Sjøkrigsakademiet «Marsjall av Sovjetunionen A.A. Gretsjko» i Sovjetunionen og avsluttet sitt studium der med et diplom i militærvitenskap. Han hadde i forbindelse med studiet forskjellige lederfunksjoner i 6. flotilje i Volksmarine. Fra 1971 til 1974 var han sjef for 6. flotilje med grad av Fregattenkapitän. Deretter ble han stedfortredende stabssjef for operativt arbeid i Volksmarine. I 1985 ble han utnevnt til stedfortredende sjef for Volksmarine og sjef for staben, i 1987 ble han sjef for Volksmarine og stedfortreder for forsvarsministeren med rang av viseadmiral.

Forsvarsminister[rediger | rediger kilde]

Fra 18. november 1989 til 23. april 1990 var han med admirals rang forsvarsminister i DDR etter Heinz Keßler. Han fortsatte å være sjef for NVA frem til 24. september 1990. Hans ministertid fungerte som en overgang før Rainer Eppelmann tok over med et nyopprettet ministerium og ble minister for nedrustning og forsvar.

Ordener[rediger | rediger kilde]

Annet[rediger | rediger kilde]

I 1993 utgav Hoffmann bok om sine opplevelser de siste dagene NVA eksisterte; Das letzte Kommando; Ein Minister erinnert sich. I 1995 gav han ut sin selvbiografi Kommando Ostsee; Vom Matrosen zum Admiral.

Se også[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Litteratur[rediger | rediger kilde]


Forgjenger:
 Heinz Keßler  
Forsvarsminister i DDR
Etterfølger:
 Rainer Eppelmann