Hopp til innhold

The X-Files: I Want to Believe

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
The X-Files: I Want to Believe
Generell informasjon
SjangerThriller
Utgivelsesår2008
Prod.landUSA
Lengde104 minutter min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiChris Carter
ProdusentFrank Spotnitz
ManusforfatterChris Carter
MusikkMark Snow
Foran kamera
Hovedrolle(r)David Duchovny
Gillian Anderson
Amanda Peet
Annen informasjon
Budsjett30 minutter
Prod.selskapDune Entertainment
Distributør20th Century Studios
Premiere25. juli 2008
Eksterne lenker
Offisielt nettsted

The X-Files: I Want to Believe er en amerikansk thriller-film fra 2008, regissert av Chris Carte. Manus ble skrevet av Chris Carter og Frank Spotnitz. Dette var en oppfølger til filmen The X-Files fra 1998. Hovedrollene spilles av David Duchovny og Gillian Anderson, som gjentok sine roller som henholdsvis Fox Mulder og Dana Scully.

Handlingsreferat

[rediger | rediger kilde]

Dana Scully, tidligere FBI-agent, arbeider nå som doktor ved et sykehus. FBI-agent Mosely Drummy kontakter Scully for å få hjelp til å finne Scullys tidligere partner og kollega, Fox Mulder, som har skjult seg fra FBI i mange år. Drummy ønsker Mulders hjelp med å undersøke forsvinningen til flere kvinner fra West Virginia, hvorav den siste er en ung FBI-agent som heter Monica Bannan. Scully sier seg enig, og overbeviser en motvillig Mulder om å hjelpe til.

Mulder og Scully blir tatt med til Washington, D.C. hvor FBI-agent Dakota Whitney ber om Mulders ekspertise etter at FBI har oppdaget en avskåret menneskearm. Mulder møter også en tidligere prest, Joseph Fitzpatrick Crissman, som ble anklaget for misbruk av 37 altergutter ved kirken hans. Presten påstår at Gud sender ham visjoner om alle disse forbrytelsene. En annen kvinne blir kjørt av veien av en lastebil kjørt av Janke Dacyshyn, som deretter bortfører henne.

Presten Joe Fitzpatrick rekrutteres igjen for å gi FBI hjelp angående denne bortførte kvinnen. Presten leder FBI til det som snart viser seg å være en frossen gravplass for drepte mennesker. Dette fører FBI til slutt mot Janke Dacyshyn, en transportør fra Richmond i Virginia, og Franz Tomczeszyn - som var blant de ungdommene som Joe tidligere misbrukte seksuelt. FBI forsøker å arrestere Dacyshyn, men han unnslipper så vidt - og han bortfører Mulder for å drepe ham. Scully kontakter derfor hennes gamle overordnede fra FBI, Walter Skinner, for å få ytterligere hjelp.

Skuespillere

[rediger | rediger kilde]
David Duchovny.

Eksterne lenker

[rediger | rediger kilde]