The Space Between Us

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
The Space Between Us
Generell informasjon
GenreScience fiction-film,[1] romantisk film
Utgivelsesår2017
NasjonalitetUSA
Lengde121 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiPeter Chelsom[1][2] Rediger dette på Wikidata
ManusAllan Loeb, Peter Chelsom[3] Rediger dette på Wikidata
Produsent(er)Richard B. Lewis
MusikkAndrew Lockington Rediger dette på Wikidata
FotoBarry Peterson Rediger dette på Wikidata
Foran kamera
MedvirkendeGary Oldman, Asa Butterfield, Carla Gugino, Britt Robertson, Gil Birmingham, Logan Paul, B.D. Wong,[3] Janet Montgomery,[3] Colin Egglesfield,[3] Peter Chelsom,[3] Joey Graceffa[3] Rediger dette på Wikidata
Annen informasjon
Farve/s.hvFarger Rediger dette på Wikidata
FilmselskapSTX Entertainment Rediger dette på Wikidata
Distributør(er)STX Entertainment
ADS Service[4]
Netflix
Hulu
Ivi.ru
Premiere(r)9. februar 2017 (Tyskland)[5]
29. september 2017 (Ungarn)[4]
Eksterne lenker

The Space Between Us er en amerikansk science fiction-film fra 2017, regissert av Peter Chelsom. Manus ble skrevet av Allan Loeb. Hovedrollene spilles av blant andre Gary Oldman og Asa Butterfield, og følger en tenåringsgutt, som ble født på planeten Mars, og som reiser til Jordkloden. Filmen ble publisert den 3. februar 2017.

Handlingsreferat[rediger | rediger kilde]

Multi-milliardær Nathaniel Shepard, administrerende direktør for Genesis, lanserer det første oppdraget for å kolonisere Mars. Under reisen oppdager astronaut Sarah Elliot at hun er gravid. Hun føder Gardner etter å ha landet på Mars, og hun dør under fødselen. Gardners far er ukjent. De velger å holde Gardner på Mars som en hemmelighet fordi de frykter en PR-katastrofe, hvis saken ble kjent. Å returnere til jordkloden kan være farlig for Gardners helse. Gardner vokser opp sammen med astronaut Kendra Wyndham, og de andre forskerne som er bosatt på Mars.

Seksten år senere hacker Gardner seg inn i en robot han hjalp til med å bygge, for å få tilgang til morens personlige eiendeler. Han finner en giftering, samt en video av Sarah og en mann i et strandhus. Overbevist om at den ukjente mannen er faren hans, bestemmer Gardner seg for å finne ham. I et praterom på Internett snakker Gardner med Tulsa, en jente fra Colorado som bor i fosterhjem. Hun tror Gardner er begrenset til et penthouse på grunn av osteogenesis imperfecta. De diskuterer planene deres for fremtiden, og Gardner lover å besøke henne en dag.

Nathaniel nekter fremdeles å sende Gardner til jorden. Gardner måtte i så fall opereres for å øke beintettheten hans, og trene for å tilpasse seg jordens atmosfæriske trykk. Gardner gjennomgår kirurgi og trening mot Nathaniels ønsker, og de får til en transport til jorden sammen med Kendra og noen andre astronauter. Når de kommer til jorden, er Nathaniel sint fordi de holdt Gardners trening hemmelig. Gardner blir satt i karantene hos NASA for å gjennomgå medisinske undersøkelser for å bestemme sin egnethet for livet på jorden. Når testene viser at Gardner ikke kan overleve på jorden veldig lenge, stikker han av og finner Tulsa og overbeviser henne om å hjelpe til med å finne faren hans.

Nathaniel og Kendra oppdager at Gardners kropp inneholder farlig høye nivåer av troponin, noe som indikerer et forstørret hjerte. Det tåler ikke jordens atmosfæriske trykk. Gardner må derfor returneres til Mars umiddelbart, hvis han skal mulighet til å overleve. Gardner innrømmer sin egentlige opprinnelse til Tulsa, som ikke tror på ham. De reiser videre til California, og stopper i Las Vegas for moro skyld. Men Gardner kollapser, og blir kjørt til et sykehus. Røntgenbilder viser karbon i Gardners bein, og Tulsa tror endelig på hans påstander om å være født på Mars. Gardner vet at han ikke kan overleve på jorden, og han ønsker å møte faren sin før han dør. Men de møter endelig den ukjente mannen fra Gardners video, som viser seg å være broren til Sarah - ikke faren til Gardner.

Medvirkende[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b http://www.imdb.com/title/tt3922818/; besøksdato: 1. mai 2016.
  2. ^ http://www.filmaffinity.com/es/film949288.html; besøksdato: 1. mai 2016.
  3. ^ a b c d e f (på cs) ČSFD, 2001, Wikidata Q3561957, https://csfd.cz 
  4. ^ a b nmhh.hu[Hentet fra Wikidata]
  5. ^ Internet Movie Database, verkets språk engelsk, www.imdb.com, besøkt 17. august 2016[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]