The Scorpion King 2: Rise of a Warrior

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
The Scorpion King 2: Rise of a Warrior
Generell informasjon
UtgivelsesårUSAs flagg 19. august 2008
Prod.landUSAs flagg USA
Lengde109 min.
Språkengelsk
Bak kamera
RegiRussell Mulcahy
ProdusentStephen Sommers
ManusforfatterRandall McCormick
MusikkKlaus Badelt
Foran kamera
MedvirkendeMichael Copon
Karen David
Simon Quarterman
Tom Wu
Andreas Wisniewski
Randy Couture
Prod.selskapUniversal Studios Home Entertainment
Eksterne lenker

The Scorpion King 2: Rise of a Warrior (også kjent som The Scorpion King: Rise of the Akkadian) er en amerikansk eventyrfilm fra 2009, og oppfølger til filmen The Scorpion King fra 2002.

Den unge Mathayus blir vitne til farens død i hendene på en ondskapsfull militær leder. Hans søken etter hevn, gjør ham til den mest fryktede krigeren i den antikke verden. En oppfølger, The Scorpion King 3: Battle for Redemption, ble utgitt i januar 2012 på DVD og Blu-ray - med Victor Webster som Mathayus.

Sammendrag[rediger | rediger kilde]

Mathayus har som mål å hevne mordet på sin far, som ble drept av Sargon - kongen av Akkadian. Han verver seg til troppen Black Scorpions, som ledes av Sargon. Etter endt trening får han i oppdrag å drepe sin egen bror, Noah. Mathayus redder broren sin og de stikker av, men en magisk pil følger etter dem og Noah blir drept. Mathayus reiser med skip til Egypt, ledsaget av sin barndomsvenn Layla. Han vil finne det gylne spydet til Osiris fra det gamle Egypt, som han håper kan brukes til å komme gjennom den svarte magien til Sargon. En medpassasjer, den greske dikteren Aristofanes, forteller at spydet til Osiris ikke kan hjelpe dem, men sverdet til Damokles kan fungere. Trioen reiser til Hellas, hvor de går inn i Dødsriket for å finne sverdet.

På veien inn i underverdenen oppdager de flere menn som har blitt ofret til Minotauros. Noen av ofrene er leiesoldater som skylder troskap til Mathayus 'far. De vil hjelpe ham å beseire Minotauros. Sammen med en kinesisk fange, som heter Fung. De reiser videre i underverden, og blir angrepet av gudinnen Astarte som prøver å ta Layla til fange i Dødsriket. Aristofanes finner sverdet, Mathayus redder Layla, og de kommer seg ut. Astarte vil at Sargon skal finne sverdet, og levere det til henne. Til gjengjeld krever Sargon mer svart magi. Gruppen når Akkadian, hvor Sargon har en innretning som dumper olje i vannforsyningene. Olje og vann begynner å strømme gjennom alle statuene over hele byen, og blir deretter satt fyr på. Med sverdet fra Damocles, kjemper Mathayus seg helt frem Sargon.

Men i stedet finner han sin egen far, som viser seg å være Sargon i forkledning. Sargon klarer å avvæpne Mathayus, og de begynner å slåss. Aristofanes plukker opp sverdet som Mathayus mistet, og gir det til Sargon. Det blir avslørt at Sargon hadde betalt ham for å spionere på Mathayus. Kaos og kamper oppstår over hele byen. Men det viser seg at sverdet som Aristofanes ga Sargon var falskt. Aristofanes har det ekte sverdet, og gir det til Mathayus. Når Sargon sier at Mathayus skylder ham lojalitet som medlem av Black Scorpion, bruker Mathayus det varme sverdet til å svi vekk skorpion-tatoveringen. Mathayus stikker Sargon med sverdet fra Damocles. Fung og Layla slukker alle brannene i byen. Senere forteller Layla at Mathayus har vunnet retten til å være den sanne skorpion-kongen. Men Mathayus bestemmer seg istedenfor å dra ut på nye eventyr, vel vitende om han en dag skal bli innsatt som Scorpion King.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]