The Scorpion King 3: Battle for Redemption

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
The Scorpion King 3: Battle for Redemption
Generell informasjon
UtgivelsesårUSAs flagg 10. september 2012
Prod.landUSAs flagg USA
Lengde105 min.
Språkengelsk
Bak kamera
RegiRoel Reine
ProdusentLeslie Belzberg
ManusforfatterBrendan Cowles
MusikkTrevor Morris
Foran kamera
MedvirkendeVictor Webster
Bostin Christopher
Temuera Morrison
Billy Zane
Ron Perlman
Kimbo Slice
Dave Bautista
Annen informasjon
Budsjett$20 million
Prod.selskapUniversal Pictures Home Entertainment
Eksterne lenker

The Scorpion King 3: Battle for Redemption (også kjent som The Scorpion King: Book of the Dead) er en film fra 2012 som ble sluppet direkte på DVD og Blu-ray. Dette er den tredje filmen i The Scorpion King-filmserien. Victor Webster, Dave Bautista og Billy Zane spiller noen av rollene. En fjerde film i serien - The Scorpion King 4: Quest for Power – kom ut i 2015, hvor Victor Webster gjentok sin rolle fra den tredje filmen.

Sammendrag[rediger | rediger kilde]

Ett par år etter hendelsene i den forrige filmen, dør trollkvinnen Cassandra. Mathayus lar sitt rike falle fra hverandre i kjølvannet av den dødelige pesten som også tok hans kones liv, og han mener hans regjeringstid er over. Mathayus begynner som leiesoldat nok en gang, akkurat som før han ble innsatt som Scorpion KIng. En mektig konge i Egypt, Talus - den yngre broren til Horus - ønsker å erobre sin brors kongerike. For å gjøre dette, går Talos sammen med en hær til Det fjerne østen for å stjele Den egyptiske dødeboken fra Ramusan - en annen konge som er en alliert av Horus. For å stoppe Talos, henter Horus inn Mathayus og den skandinaviske leiesoldaten Olaf.

Samtidig kidnapper Talos datteren til Ramusan, Silda. Ramusan forteller Mathayus at dersom han kan redde Silda, så kan han gifte seg med henne, og få sitt eget kongerike. Før Mathayus klarer å redde Silda, blir hun sendt med en ninja-hær ledet av den mystiske Cobra. Talos krever at Mathayus og Olaf redder prinsessen og tar livet av Cobra. Når de finner leiren ledet av Cobra, så viser det seg at Cobra egentlig er Silda i forkledning. Talos ankommer Ramusans palass, stjeler Dødeboken og skader Ramusan. Med denne boken gjenopplever han flere døde krigere, og.han beordrer dem til å angripe leiren til Cobra. Sammen med Mathayus og Olaf klarer Silda og hennes hær av ninjaer å beseire de fleste av de døde krigerne i kamp. Men noen unnslipper.

Mathayus og Olaf returnerer til Ramusans palass, som nå er hovedkvarteret til Talos. De later som de reddet Silda og viser frem et avkuttet hodet som de påstår tilhører Cobra. Det kommer til kamp mellom Mathayus og Talos, som blir reddet av de gjenværende dæde soldatene fra Dødsboken. Mathayus følger etter Talos, og Silda slåss mot de døde soldatene. Olaf prøver å få tak i Book of the Dead, men blir stoppet av døde krigere. Mathayus finner Ramusan, og de bruker Dødeboken for å unngå at de døde soldatene tar livet av Silda og Olaf. Men Ramusan dør i sin datters armer, og Talos fortsetter å angripe ninjaene. Men de resterende døde soldatene kneler foran Mathayus, og anerkjenner ham son den nye herskeren av både Ramusan og Talos sine kongeriker. Når Horus ankommer byen, blir han møtt av Mathayus - som har tatt opp arven etter Scorpion King nok en gang.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]