The Rhythm Section

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
The Rhythm Section
Generell informasjon
GenreActionfilm, thriller, romanfilmatisering, vigilantfilm
Utgivelsesår2020
NasjonalitetUSA, Storbritannia
Lengde109 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiReed Morano Rediger dette på Wikidata
ManusMark Burnell Rediger dette på Wikidata
Produsent(er)Barbara Broccoli, Michael G. Wilson
MusikkJongnic Bontemps Rediger dette på Wikidata
FotoSean Bobbitt Rediger dette på Wikidata
KlippMelanie Oliver Rediger dette på Wikidata
Foran kamera
MedvirkendeBlake Lively, Jude Law, Sterling K. Brown, Raza Jaffrey Rediger dette på Wikidata
Annen informasjon
Farve/s.hvFarger Rediger dette på Wikidata
FilmselskapEon Productions, Open Road Films Rediger dette på Wikidata
Distributør(er)Paramount Pictures
Premiere(r)31. januar 2020 (Storbritannia)
31. januar 2020 (USA)
Eksterne lenker

The Rhythm Section er en amerikansk actionfilm fra 2020 regissert av Reed Morano. Hovedrollene spilles av Blake Lively, Jude Law og Sterling K. Brown, og følger en kvinne som ønsker hevn etter å ha mistet hele familien sin i et terrorist-angrep. Filmen hadde premiere i USA den 31. januar 2020, og ble distribuert av Paramount Pictures.

Handling[rediger | rediger kilde]

Tre år etter familiens død i en fly-ulykke, har Stephanie Patrick blitt en prostituert med rusmiddelavhengighet ved et bordell i London. Hun blir oppsøkt av journalisten Keith Proctor, som påstår at fly-ulykken hvor familien hennes døde egentlig var et terror-angrep – men at dette angrepet ble holdt hemmelig av myndighetene. Stephanie forlater bordellet for å bo hos Proctor, hvor hun begynner å studere forskningen hans angående fly-ulykken. Opplysningene tyder på at krasjet faktisk var forårsaket av en bombe produsert av en ingeniør-student ved navn Reza, som studerer ved et universitet i London.

Stephanie skaffer seg en pistol på en ulovlig svartebørs, og finner Reza ved universitetets kafeteria – men hun klarer ikke å skyte ham. Så Reza håner henne og går sin vei. Men han stjeler også håndvesken hennes, som inneholder dokumenter knyttet til Keith Proctor. Ett par timer senere oppdager Stephanie at har blitt Proctor myrdet i leiligheten hans. Gjennom Proctors notater oppdager Stephanie at kilden hans er den vanærede MI6-agenten Iain Boyd, som hun oppdager nå lever i tilbaketrukkethet i Skottland. Boyd forteller at Reza er en bombe-maker ansatt av en terrorist bare kjent som U-17, som utførte bombingen etter ordre fra en islamistisk geistlig som senere ble drept i et drone-angrep. Flyet hvor Stephanies familie døde ble skutt ned for å myrde den liberale muslimske reformatoren Abdul Kaif.

Det viser seg at det var Kaifs far Suleman som hadde finansiert Proctors etterforskning av fly-krasjet. Stephanie antar deretter identiteten til Petra Reuter, en leiemorder som tidligere ble myrdet av Boyd – hvis kropp aldri ble funnet igjen. Boyd sender Stephanie til Madrid for å møte den tidligere CIA-agenten Marc Serra, som tilsynelatende går med på å hjelpe henne. Stephanie ber Suleman om å finansiere oppdraget hennes, og lover å hevne drapet ppå sønnen deres. Men han nekter å hjelpe henne. Han er uvitende om Proctors død, og tror at Proctor bare hadde forsøkt å tjene penger på dem uten å hjelpe dem. Men Kaifs mor Alia tilbyr henne pengene hun trenger.

Stephanie myrder flere av konspiratørene bak bombe-angrepet. Men Serra forteller henne at U-17 egentlig er Reza selv. Hun sporer ham snart til det særlige Frankrike, hvor han forbereder seg på å bombe en buss, og etter en konflikt ombord på bussen forlater Stephanie ham for å dø når hans egen bombe eksploderer. Men Stephanie innser snart at det faktisk var Marc Serra som hadde vært U-17 hele tiden, og hadde brukt henne for å drepe alle forbindelser til ham. Hun dreper Serra med en sprøyte hjemme hos ham, før hun besøker Alia for å rapportere at oppdraget hennes var vellykket. Men senere møter Boyd henne i London og advarer henne om å forsvinne, ettersom MI6 har tilbudt seg å ta ham tilbake som aktiv agent hvis han kan eliminere noen de tror er den nylig gjenoppståtte «Petra Reuter».

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

  • Blake Lively som Stephanie Patrick.
  • Jude Law som Iain Boyd, en tidligere MI6-agent.
  • Sterling K. Brown som Marc Serra fra CIA.
  • Max Casella som Giler.
  • Geoff Bell som Green.
  • Richard Brake som Lehmans.
  • Raza Jaffrey som Keith Proctor, en freelance journalist.
  • Nasser Memarzia som Suleman Kaif.
  • Amira Ghazalla som Alia Kaif.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]