The Marine

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
The Marine
Generell informasjon
GenreActionkomedie, thriller
Utgivelsesår2006
NasjonalitetUSA
Lengde93 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiJohn Bonito Rediger dette på Wikidata
Produsent(er)Vince McMahon
MusikkDon Davis Rediger dette på Wikidata
FotoDavid Eggby Rediger dette på Wikidata
KlippDallas Puett Rediger dette på Wikidata
Foran kamera
MedvirkendeJohn Cena, Robert Patrick, Kelly Carlson, Manu Bennett, Chris Morris, Drew Powell, Jerome Ehlers Rediger dette på Wikidata
Annen informasjon
Farve/s.hvFarger Rediger dette på Wikidata
Filmselskap20th Century Studios, WWE Studios Rediger dette på Wikidata
Distributør(er)20th Century Studios
Netflix
Budsjett22 000 000 canadisk dollar Rediger dette på Wikidata
Totalomsetning25 800 000 USD[1][2] Rediger dette på Wikidata
Premiere(r)2006
FilmserieThe Marine Rediger dette på Wikidata
Eksterne lenker

The Marine er en amerikansk film som ble produsert av WWE Films i 2006. Filmen handler om marinesoldaten John Triton (spilt av fribryteren John Cena) som opplever å få sin kone kidnappet av noen diamanttyver. Triton blir dermed nødt til å redde sin kone.

Sammendrag[rediger | rediger kilde]

I Irak, leder John Triton (spilt av John Cena) teamet hans til et gjemmested for al-Qaida, hvor terrorister snart skal halshugge flere gisler. Triton ser bort fra en direkte ordre om å vente på flere forsterkninger, og angriper jihadistene og redder alle gislene. Neste morgen opplyser en oberst at Triton har fått sparken etter å ha brutt en direkte ordre.

Ute av militæret, er det vanskelig for Triton å venne seg til det sivile livet. Han blir sparket fra jobben som sikkerhetsvakt etter å ha brukt overdreven makt. Tritons kone Kate (spilt av Kelly Carlson) sier de burde ta en ferie. I mellomtiden stjeler Roma (spilt av Robert Patrick) fra en smykke-butikk sammen med gjengen sin: kjæresten Angela, Morgan, Vescera og Bennett. Roma samarbeider med en anonym partner, som han skal dele overskuddet med. Gjengen stopper ved samme bensinstasjon som Triton og Kate står ved. Når to politimenn kommer for å fylle bensin, skyter Morgan en av dem. Roma skyter den andre politimannen, og Angela dreper en ansatt ved bensinstasjonen. Kate blir kidnappet, og Triton blir slått ut. Når Triton gjenvinner bevissthet, kjører han etter kidnapperne. Jakten fører han til en innsjø, der Triton faller ut av bilen og inn i sjøen, tilsynelatende til hans død.

Roma og gjengen hans går gjennom en sump for å unngå politiet. Kate forsøker å stikke av flere ganger. Triton dukker opp fra sjøen og finner detektiv Van Buren, som også følger etter gjengen. Van Buren nekter Triton til å forfølge gjengen, men Triton går uansett inn i sumpen. Etter en konflikt mellom Morgan og Vescera, bestemmer Roma å drepe Vescera. Roma får en samtale fra sin anonyme samarbeidspartner, og Roma sier at han har til hensikt å kutte partneren ut av avtalen. Gjengen ankommer en hytte, og bestemmer seg for å hvile der. Triton sporer gjengen til hytta, dreper Morgan og Bennett, og drar deretter likene ut av hytta, hvor han igjen møter detektiv Van Buren. Kate kommer seg løs, men Angela angriper og fanger henne igjen.

I mellomtiden går Triton inn i hytta, og står ansikt til ansikt med Roma og pistolen hans. Van Buren kommer inn, men peker pistolen sin mot Triton, og avslører seg som den anonyme partneren til Roma. Når Roma åpner ild mot Triton, bruker han Van Buren som et menneskelig skjold, og Van Buren dør. Roma flykter og slutter seg til Angela og Kate. Angela dreper en lastebil-sjåfør, slik at de kan stikke av i bilen hans. Triton løper til en marina som er Romas destinasjon, dreper Angela, og stjeler diamantene. Triton redder Kate. Men Roma kommer tilbake, og forsøker å drepe Triton. Men Triton dreper Roma. Den siste scenen viser Triton og Kate som kysser hverandre når politiet dukker opp.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ http://www.rottentomatoes.com/m/marine/numbers.php; arkiveringsdato: 29. juni 2007; besøksdato: 4. juli 2007; arkiv-URL: https://web.archive.org/web/20070629232818/http://www.rottentomatoes.com/m/marine/numbers.php.
  2. ^ http://www.boxofficemojo.com/movies/?id=marine.htm; arkiveringsdato: 18. april 2013; besøksdato: 15. april 2013; arkiv-URL: http://www.webcitation.org/6FyLX0chi.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]