The Lookout

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
The Lookout
Generell informasjon
Sjanger Thriller
Drama
Nasjonalitet USA
Utgitt 2007
Lengde 99 min.
Språk Engelsk
Produksjon
Regissør Scott Frank
Manus Scott Frank
Produsent Gary Barber
Roger Birnbaum
Laurence Mark
Walter F. Parkes
Musikk James Newton Howard
Klipp Jill Savitt
Medvirkende Joseph Gordon-Levitt
Jeff Daniels
Matthew Goode
Isla Fisher
Carla Gugino
Annen informasjon
Filmformat 2,35:1
Filmselskap Miramax Films
Spyglass Entertainment
Eksterne lenker
Offisielt nettsted Redigere på wikidata

The Lookout er en- amerikansk thriller fra 2007. Den er skrevet og regissert av Scott Frank, og har Joseph Gordon-Levitt, Jeff Daniels, Matthew Goode og Isla Fisher i hovedrollene.

Handling[rediger | rediger kilde]

Chris Pratt (Joseph Gordon-Levitt) var alles store idol i ungdomstiden - han var stjernen på hockeylaget, populær og generelt godt likt av alle. Så ble han ansvarlig for en bilulykke som drepte alle medpassasjerene hans, inkludert kjæresten, og han selv fikk hukommelsestap med på kjøpet. Nå er han en mann i starten av tjueårene som må skrive ned den minste ting som skjer i livet sitt for å huske ting, samtidig som han jobber som oppvasker i en bank og håper på forfremmelse. Han bor sammen med Lewis (Jeff Daniels), som er Chris' eneste venn og som er blind.

Så blir han involvert i livet til den kule Gary Spargo (Matthew Goode), som får ham til å føle seg verdsatt igjen. Han kommer på gode busser med vennekretsen til Gary, og alt ser ut til å ordne seg. Men det viser seg at intensjonene til Gary slett ikke er som de ser ut. De planlegger nemlig et bankran, og når Chris skjønner at han blir lurt trill rundt, må han til tross for alle sine mentale hindringer prøve å stoppe dem.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Trivia[rediger | rediger kilde]

  • Sam Mendes og David Fincher var begge på et tidspunkt hentet inn som regissør. Når Fincher forlot filmen, bestemte manusforfatter Scott Frank seg for å regissere selv. Dette ble dermed hans regidebut.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]