The Lone Gunmen (TV-serie)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
The Lone Gunmen
Generell informasjon
SjangerScience fiction serie, dramaserie, konspirasjonsthriller
Prod.landUSA
Sesonger1
Episoder13
Lengde44 minutter (per episode)
SpråkEngelsk
Basert påThe X-Files
Foran kamera
MedvirkendeBruce Harwood
Tom Braidwood
Dean Haglund
Zuleikha Robinson
Bak kamera
Skaper(e)Chris Carter, Vince Gilligan, John Shiban, Frank Spotnitz
ProdusentChris Carter, Bryan Spicer, Kathy Gilroy-Sereda
MusikkMark Snow
Sending
Periode4. mar. 20011. jun. 2001
TV-kanalFox Broadcasting Company
Sideforhold16:9
Eksterne lenker
IMDb
Offisiell nettside

The Lone Gunmen er en amerikansk TV-serie skapt av Chris Carter, Vince Gilligan, John Shiban og Frank Spotnitz.[1] Den første episoden hadde premiere den 4. mars 2001, og den siste episoden hadde premiere den 1. juni 2001 på Fox.

Serien er en spenningsserie der konspirasjonsmistanker og -teorier utgjør et viktig element. Det er en spin-off av Carters science fiction-serie The X-Files, og er derfor en del av The X-Files-franchisen; flere av hovedfigurene i The Lone Gunmen er også med i hovedserien. Til tross for positive anmeldelser falt seeroppslutningen, og serien ble kansellert etter tretten episoder. Den siste episoden endte med en cliffhanger som ble delvis løst i niende sesong av The X-Files, nærmere bestemt i en episode med tittelen «Jump the Shark».

The Lone Gunmen handler seg om trioen Melvin Frohike, John Fitzgerald Byers og Richard Langly, som er privatetterforskere som også driver et tidsskrift som handler om konspirasjonsteorier. De tre mennene var kjent for seere av The X-Files fordi de ofte hadde bistått FBI-spesialagent Fox Mulder i den serien.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «The Lone Gunmen». 20th Century Fox Television, Millennium Canadian Productions Ltd., Ten Thirteen Productions. 4. mars 2001. Besøkt 17. august 2022. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]


Autoritetsdata