The Last Mimzy

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
The Last Mimzy
Generell informasjon
UtgivelsesårUSA 23. mars 2007
Prod.landUSA USA
Lengde96 min.
Språkengelsk
Bak kamera
RegissørRobert Shaye
ProdusentMichael Phillips
ManusforfatterToby Emmerich
James V. Hart
MusikkHoward Shore
Roger Waters
Foran kamera
MedvirkendeRhiannon Leigh Wryn
Chris O'Neil
Michael Clarke Duncan
Prod.selskapNew Line Cinema
Eksterne lenker
Offisielt nettsted

The Last Mimzy er en amerikansk science fiction-film fra 2007, regissert av Robert Shaye. Hovedrollene spilles av Rhiannon Leigh Wryn og Chris O'Neil.

Sammendrag[rediger | rediger kilde]

Filmen begynner i en fjern fremtid hvor det blir gjort forsøk på å avverge en katastrofal økologisk katastrofe, som har ødelagt jordkloden. Høyteknologiske enheter forkledd som leketøy blir sendt tilbake i tid, hvor de blir funnet av barna Noah og Emma Wilder. De lever i det 21. århundre i Seattle. Emma blir telepatisk koblet til utstoppet kanin, som heter Mimzy. Barna utvikler avansert kunnskap og intelligens, på grunn av lekene. På grunn av sin psykiske forbindelse med Mimzy, blir Emmas evner mye sterkere enn hennes eldre bror. De lærer blant annet levitasjon og telekinese, og kan kommunisere hverandre med telepatisk kontakt.

Barnas uvanlige mentale evner og intelligens, havner i søkelyset til FBI. Hele familien blir avhørt av agent Nathaniel Broadman (Michael Clarke Duncan). Det viser seg at Mimzy består av en svært avansert form for kunstig intelligens, og er lagd nanoteknologi. I fremtiden har forurensning ødelagt menneskets DNA. Flere kaniner som Mimzy ble sendt til fortiden, men ingen har returnert til fremtiden igjen.

Mimzy forklarer til barna at de må bruke lekene som en tidsmaskin, for å reise til fremtiden med et uskadet menneskelig DNA fra det 21. århundre. Dette kan folk i fremtiden bruke til å rette opp skadene som har oppstått i deres eget DNA, forårsaket av langvarige økologiske problemer. Noah og Emma må unnslippe FBI, og aktiverer en tidsportal for å sende Mimzy til fremtiden igjen - for å redde den døende menneskeheten i fremtiden.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]