The Kids Are All Right

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
The Kids Are All Right
Generell informasjon
SjangerDramafilm
Utgivelsesår2010
Prod.landUSAs flagg USA
Lengde106 min.
SpråkEngelsk
Aldersgrense11 år (Norge)
Bak kamera
RegiLisa Cholodenko
ProdusentJeff Levy-Hinte
Gary Gilbert
Jordan Horowitz
Celine Rattray
Daniela Taplin Lundberg
Philippe Hellmann
ManusforfatterLisa Cholodenko
Stuart Blumberg
MusikkCarter Burwell
Nathan Larson
Craig Wedren
SjeffotografIgor Jadue-Lillo
KlippJeffrey M. Werner
Foran kamera
MedvirkendeAnnette Bening
Julianne Moore
Mark Ruffalo
Prod.selskapFocus Features
Eksterne lenker
Offisielt nettsted

The Kids Are All Right er en amerikansk dramakomedie fra 2010 regissert av Lisa Cholodenko og skrevet av Cholodenko og Stuart Blumberg.

Handling[rediger | rediger kilde]

Filmen følger det lesbiske ekteparet Nic (Annette Bening) og Jules (Julianne Moore), deres to barn Laser (Josh Hutcherson) og Joni (Mia Wasikowska), og hva som skjer når barna oppsøker sin biologiske far, Paul (Mark Ruffalo). Laser (spilt av Josh Hutcherson) ønsker å finne sin biologiske far, men han være over 18 år gammel for å gjøre det.

Laser ber sin 18 år gamle søster, Joni (spilt av Mia Wasikowska) om å kontakte sædbanken. De identifiserer Paul som deres sæd-giver. De tre møter hverandre, og Joni blir imponert over farens bohemiske livsstil, og Paul blir begeistret over å være i barnas liv. Joni krever at Laser holder dette hemmelig, fordi hun ikke ønsker å gjøre foreldrene deres opprørte. Men Jules og Nic oppdager det likevel, og inviterer Paul til middag. Jules nevner at hun er landskapsarkitekt, og Paul ber henne om å gjøre en jobb i hagen hans.

Paul setter pris på Jules sitt arbeid, i motsetning til Nic som, ifølge Jules, aldri har støttet hennes karriere. Jules kysser Paul, og de havner i senge og innleder deretter en affære. Jules og barna begynner å tilbringe langt mer tid med Paul. Nic mener Paul undergraver hennes autoritet over barna deres ved å for eksempel gi Joni en kjøretur på motorsykkelen hans - noe Nic har forbudt - og ved å foreslå at mødrene deres gir barna mer frihet. Nic finner spor av Jules på Pauls bad og soverom, og konfronterer Jules. Men hun forsikrer at hun egentlig ikke er forelsket i Paul. Joni og Laser overhører krangelen, og blir opprørte over Jules som blir tvunget til å sove i sofaen.

Paul tror han har forelsket seg i Jules, og foreslår at hun forlater Nic, tar med barna deres, og flytter hjem til ham. Jules avviser forslaget, og blir sint over hans manglende forståelse for hennes seksualitet og forhold. Kvelden før Joni skal reise hjemmefra for å begynne på college, dukker Paul opp hjemme hos dem. Nic sier at hvis Paul ønsket seg en familie, burde han lage en selv - isteden for å bli en del av deres familie.

Senere samme kveld innrømmer Jules tårevåt feilene sine til resten av familien, og ber om tilgivelse. Neste morgen kjører familien Joni til college. På vei hjem forteller Laser til mødrene sine at de ikke burde slå opp med hverandre, og filmen avsluttes med at Jules og Nic smiler mot hverandre og holder hender.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

  • Annette Bening som Dr. Nicole Allgood. Moren til Joni og Laser.
  • Julianne Moore som Jules Allgood. Starter ett nytt firma for å begynne som landskapsarkitekt.
  • Mark Ruffalo som Paul Hatfield, eier av en restaurant. Den biologiske faren til Joni og Laser.
  • Mia Wasikowska som Joni Allgood. Har nylig fylt 18 år, og skal snart begynne ved college.
  • Josh Hutcherson som Laser Allgood, er den 15 år gamle sønnen til Paul Hatfield.
  • Yaya DaCosta som Tanya, er Pauls elskerinne.
  • Eddie Hassell som Clay, en venn av Laser.
  • Zosia Mamet som Sasha, en nær venn av Joni.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]