The Hunger Games: Mockingjay – Part 2

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
The Hunger Games: Mockingjay – Part 2
Generell informasjon
SjangerAction
Drama
Eventyr
Science fiction
Utgivelsesår2015
Prod.landUSA
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiFrancis Lawrence
ProdusentNina Jacobson
Jon Kilik
Suzanne Collins (executive producer)
ManusforfatterDanny Strong
Peter Craig
MusikkJames Newton Howard
SjeffotografJo Willems
KlippAlan Edward Bell
Mark Yoshikawa
Foran kamera
MedvirkendeJennifer Lawrence
Josh Hutcherson
Liam Hemsworth
Woody Harrelson
Elizabeth Banks
Philip Seymour Hoffman
Stanley Tucci
Julianne Moore
Donald Sutherland
Sam Claflin
Jena Malone
Jeffrey Wright
Annen informasjon
Filmformat2,35:1
Prod.selskapLionsgate
Eksterne lenker
Offisielt nettsted

The Hunger Games: Mockingjay – Part 2 er en amerikansk action-sci-fi-film og den siste filmen basert på trilogien om Dødslekene, skrevet av Suzanne Collins. Filmen, som kom ut i 2015, er regissert av Francis Lawrence, og har Jennifer Lawrence i hovedrollen som Katniss Everdeen. I andre roller finner vi blant andre Josh Hutcherson, Liam Hemsworth, Woody Harrelson, Philip Seymour Hoffman, Julianne Moore, Donald Sutherland, Elizabeth Banks, Sam Claflin, Jena Malone, Jeffrey Wright og Stanley Tucci.

Om filmen[rediger | rediger kilde]

Filmen er den andre og siste delen basert på boken Fugl Føniks, som inngår i Dødslekene-trilogien av Suzanne Collins. Filmen er en oppfølger til The Hunger Games (2012), The Hunger Games: Catching Fire (2013) og The Hunger Games: Mockingjay - Part 1 (2014), og den fjerde og siste i Hunger Games-serien.

Handlingsreferat[rediger | rediger kilde]

Etter å ha blitt symbolisert som The Mockingjay, begår Katniss Everdeen (spilt av Jennifer Lawrence) og Distrikt 13 et opprør over hele Panem, for å overvinne det autokratiske Capitol for godt. Men president Coin nekter å la Katniss reise til Capitol, før opprørerne har tatt kontroll over Distrikt 2. Så i stedet sender Coin henne for å bli med i angrepet på Capitols våpenlager i distrikt 2 - det aller siste distriktet som fremdeles blir fullstendig kontrollert av Capitol. Selv om hun er i stand til å samle opprørerne og overbevise distrikt 2 om å slå seg sammen med på resten av opprørerne, blir Katniss skutt av en sivil. Men hun blir bare skadet, på grunn av hennes skuddsikre Mockingjay-kostyme.

Johanna dekker deretter for Katniss, når hun sniker seg om bord på et helikopter - på vei mot Capitol. Men president Coin blir snart klar over hva Katniss har funnet på. Katniss rekrutteres til Star Squad, som inkluderer Gale Hawthorne og en nylig gift Finnick. Peeta, som fremdeles ikke er fullstendig restituert, blir med dem i propaganda-videoer. Ledet av kaptein Boggs finner teamet snart veien til Capitol. Men Boggs blir dødelig såret. Når de kort tid senere slipper løs dødelig svart tjære, får Peeta et anfall og angriper Katniss igjen - og dreper et annet team-medlem, Mitchell, i prosessen. Katniss nekter å drepe Peeta, men Gale uttaler at han kommer til å drepe ham om nødvendig. Gruppen blir deretter fanget i en bygning. Ett par andre medlemmer blir igjen, som en distraksjon slik at resten av dem kan unnslippe bygningen.

Resten av bygningen blir ødelagt kort tid senere, og Capitol publiserer deretter en melding som kunngjør at Katniss tilsynelatende er død. Men Katniss, og resten av laget, reiser deretter ned i en kloakk, hvor de blir overfalt av genmanipulerte mutasjoner som dreper flere medlemmer av gruppen - inkludert Finnick. De gjenvværende medlemmene av laget unnslipper deretter fra kloakken. og søker tilflukt i et hus som eies av en tidligere Hunger Games-stylist, Tigris. Capitols president Snow inviterer Capitols innbyggere til å søke ly i herskapshuset hans, og dette danner et menneskelig skjold rundt hele herskapshuset. Katniss og Gale slutter seg til lokale innbyggere i forsøk på å infiltrere Snows herskapshus. Men samtidig ankommer opprørere til slutt hjertet av Capitol og deltar i en skuddveksling mot Capitols voktere - med veldig mange sivile Capitol-borgere som blir fanget midt i denne kryssilden.

I all denne forvirringen slipper et luftputefartøy, merket med Capitol-symboler, bomber inn i folkemengdene. Når en gruppe, som forsøker å gi helse-hjelp til de mange skadde - inkludert Katniss sin lillesøster, Prim - kommer det en ny runde bombe-angrep som dreper Prim og slår Katniss bevisstløs. Når Katniss våkner igjen på sykehus, informerer Haymitch henne om at opprørerne endelig har vunnet hele opprøret. Katniss konfronterer president Snow, som blir holdt fanget og venter på henrettelse. Han forklarer til Katniss at det egentlig var Capitols president Coin som iscenesatte bombe-angrepene for å snu Capitols egne innbyggere mot Snow. Katniss innser at Gale tidligere hadde foreslått en lignende strategi som disse bombe-angrepene - og hun blir lamslått når Gale ikke kan benekte hans del i Prims drap.

President Coin innkaller deretter til et møte med de overlevende Hunger Games-vinnerne, hvor Coin erklærer seg selv som midlertidig president over hele Panem. Hun ber om en avstemning for å avholde et siste, symbolsk Hunger Games, som i stedet skal bruke alle barna til Capitol-ledere som hevn. Katniss stemmer ja, under forutsetning av at hun personlig får muligheten til å henrette Snow. Men under Snows henrettelse dreper Katniss president Coin i stedet - noe som får et opprør av innbyggere til å lynsje og drepe Snow. Peeta forhindrer Katniss fra å begå selvmord, og Katniss blir arrestert. I fangenskap bringer Haymitch et brev til Katniss, fra Plutarch som forsikrer at Katniss snart kommer til å bli benådet.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Josh Hutcherson.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]