The Girl

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
The Girl
Generell informasjon
Sjangerbiografi / drama
Utgivelsesår2012
Prod.landStorbritannia
Språkengelsk
Bak kamera
RegissørJulian Jarrold
ProdusentAmanda Jenks
ManusforfatterGwyneth Hughes, basert på boka Spellbound by Beauty av Donald Spoto
MusikkPhilip Miller
SjeffotografJohn Pardue
KlippAndrew Hulme
Foran kamera
MedvirkendeToby Jones
Sienna Miller
Prod.selskapBBC
HBO Films
Eksterne lenker

The Girl er en britisk biografisk dramafilm fra 2012 produsert for TV av BBC og HBO Films med regi av Julian Jarrold.[1] Hovedrollene innehas av Sienna Miller og Toby Jones og handler om den påståtte lidenskapen Alfred Hitchcock hadde for den amerikanske modellen og skuespilleren Tippi Hedren. Hun ble kjent som hovedrolleinnehaver i filmene Fuglene fra 1963 og Marnie fra 1964.[2]

Handling[rediger | rediger kilde]

Filmen var en delvis fiksjonalisert beretning om forholdet mellom Alfred Hitchcock og Tippi Hedren. I 1961 legger Hitchcock merke til Hedren i en TV-reklame. Hedren får deretter hovedrollen i Hitchcocks nyeste film kalt «The Birds» og regissøren instruerer henne om kjolen og utseendet hennes. Betatt av Hedrens nordiske utseende, blir Hitchcock raskt forelsket i henne. Mens han filmer The Birds, gjør han fysiske fremskritt til henne i en bil. Men Hedren avviser ham, og kommer seg ut av bilen. Som gjengjeldelse for hennes avvisning, utsetter Hitchcock henne for skremmende møter med fugler. En mekanisk fugl ødelegger glasset til en telefonkiosk under filming, og Hedren blir skadd i ansiktet på grunn av alt det ødelagte glasset.

Under en scene i filmingen skal Hedrens karakter bli fanget på et loft med mange aggressive fugler, men Hedren oppdager at Hitchcock har beordret at alle de mekaniske fuglene skal erstattes med levende fugler. Hitchcock krever også at scenen skal filmes flere ganger, frem til han er fornøyd med at Hedrens reaksjon ser mest mulig autentisk ut. Dette tar flere dager med filming, og Hedren blir traumatisert. The Birds blir en stor suksess på kino. Hitchcock og Hedren begynner deretter arbeidet med en ny film, kalt Marnie. Imidlertid synes Hedren at filmens innhold (inkludert en scene med ekteskapelig voldtekt) og Hitchcocks besettelse av henne blir alt for mentalt og følelsesmessig utmattende.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Rollelisten består av:[3]

Premiere og mottakelse[rediger | rediger kilde]

Tippi Hedren, her sett i en trailer for Fuglene

Filmen er basert på boka Spellbound by Beauty: Alfred Hitchcock and His Leading Ladies fra 2009 som beskriver forholdet mellom Hitchcock og de damene han benyttet som hovedrolle i filmene sine.[4]

The Girl hadde premiere kun en måned før spillefilmen Hitchcock som handler om perioden han lagde Psycho.

Toby Jones ble nominert til Golden Globe 2013 for beste mannlige skuespiller i TV-drama eller TV-film og Sienna Miller ble nominert i den kvinnelige kategorien.[5] Filmen ble nominert i klassen beste TV-film eller miniserie.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]