The Devil All the Time

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
The Devil All the Time
Generell informasjon
SjangerPsykologisk thriller
Utgivelsesår2020
Prod.landUSA
Lengde138 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiAntonio Campos
ProdusentRandall Poster
ManusforfatterAntonio Campos
MusikkSaunder Jurriaans
Foran kamera
Hovedrolle(r)Tom Holland
Bill Skarsgård
Riley Keough
Jason Clarke
BirollerSebastian Stan
Haley Bennett
Eliza Scanlen
MedvirkendeMia Wasikowska
Robert Pattinson
Annen informasjon
Prod.selskapNine Stories Productions
DistributørNetflix
Premiere11. september 2020
Eksterne lenker

The Devil All the Time er en amerikansk psykologisk thriller fra 2020, regissert av Antonio Campos. Hovedrollene spilles av Tom Holland, Bill Skarsgård, Riley Keough, og Sebastian Stan. Filmen hadde premiere den 11. september 2020, og på Netflix den 16. september 2020.

Handling[rediger | rediger kilde]

Under andre verdenskrig, mens han tjenestegjorde på Salomonøyene, finner den amerikanske soldaten Willard Russell en annen soldat, Miller Jones, flådd og korsfestet av japanske soldater. Willard avslutter Jones sine smerte ved å skyte ham bak øret. Etter krigen, på vei hjem til Coal Creek i West Virginia, passerer Willard gjennom byen Meade i Ohio. Der møter han Charlotte, en servitør ved et spisested - samt en fotograf ved navn Carl Henderson. Willard og Charlotte gifter seg og flytter deretter til Knockemstiff, Ohio, hvor de snart får en sønn - som de gir navnet Arvin. I 1950 gifter Helen Hatton seg med Roy Laferty. Roy er en bisarr - men karismatisk - evangelisk predikant som heller giftige edderkopper over hodet sitt samtidig som han holder prekener - for å demonstrere hans tro på Gud. Helen og Roy har en datter som heter Lenora.

Men under en preken blir Roy bitt av en edderkopp i ansiktet, og får en alvorlig allergisk reaksjon. Dette påvirker hans grep om virkeligheten, og han kommer til å tro at han har evnen til å gjenopplive de døde. Roy tar Helen med seg ut i skogen og stikker henne i nakken med en skrutrekker, før han forsøker - men mislykkes - med å gjenopplive henne. En fortvilet Roy haiker sin vei, og blir plukket opp av Carl Henderson og hans kone Sandy. Carl og Sandy blir avslørt for å være seriemordere, som plukker opp mannlige haikere og oppmuntrer dem til å ha sex med Sandy. Carl tar fotografier av dem når de har sex, før han myrder haikerne. Roy nekter å ha sex med Sandy, men Carl skyter og dreper ham uansett. I 1957 får Charlotte blir diagnostisert med kreft. Willard tror han kan påvirke Gud med inderlig bønn, for å fjerne kreften fra sin kones kropp. Han ber til Gud og ofrer hunden til Arvin på et kors i skogen bak huset deres. Charlotte dør likevel, og Willard begår selvmord ved å skjære over halsen sin.

Arvin, nå foreldreløs, flytter inn hos bestemoren sin Emma - ​​som også har adoptert Lenora. I 1965 får Arvin farens Luger-pistol i bursdagsgave. Han forsøker å beskytte Lenora som blir plaget av noen lokale mobbere. Lenora blir interessert i den nye, men narsissistiske, pastor Preston Teagardin. Preston forfører Lenora før han voldtar henne, og hun blir senere gravid. Lenora ønsker ikke å bringe skam over familien sin, og planlegger å ta sitt eget liv. I siste sekund bestemmer hun seg for å ikke gå gjennom med planen å henge seg selv. Men samtidig som hun forsøker å få opp løkken, faller hun ned og dør. Etter obduksjonen hennes får Arvin beskjed om at hun var gravid, og han mistenker at Preston var faren til det ufødte barnet hennes. Han begynner å følge etter Preston, og blir vitne til at han forfører og voldtar en annen mindreårig jente.

I kirken konfronterer Arvin ham om Lenora, og dreper ham med Luger-pistolen før han flykter sin vei. Arvin haiker sin vei, og blir plukket opp av Carl og Sandy. Arvin dreper Arvin både Carl og Sandy i selvforsvar, før de rekker å gjennomføre planene deres. I bilens hanskerom finner han en rekke filmruller. Sandys bror, den korrupte sheriff Lee Bodecker, får vite at Sandy har blitt drept. For å beskytte seg selv reiser han til Carl og Sandys leilighet, hvor han finner og ødelegger Carls foto-samling. Arvin reiser til Meade for å besøke barndomshjemmet sitt. Lee får vite at Arvin myrdet Preston, og sporer ham opp til Meade. Bevæpnet med en hagle, konfronterer han Arvin i skogen ved Willards rustikke kors. En skuddveksling oppstår, og Arvin skyter Lee i magen. Før Lee dør, viser Arvin ham fotografiet av Sandy sammen med Roys døde kropp. Han legger igjen alle filmrullene, slik at bevis på Carl og Sandys seriemord endelig kan bli avslørt.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

  • Tom Holland som Arvin Eugene Russell. Sønnen til Willard og Charlotte
  • Michael Banks Repeta som den 9 år gamle Arvin Russell
  • Bill Skarsgård som Willard Russell, Emmas sønn, Charlottes ektemann, og Arvins far
  • Robert Pattinson som Preston Teagardin. En av filmens antagonister
  • Sebastian Stan som Lee Bodecker. Den andre antagonisten. Broren til Sandy
  • Riley Keough som Sandy Bodecker. Lees yngre søster, og Carls kone
  • Jason Clarke som Carl Henderson. Sandys ektemann, en fotograf
  • Eliza Scanlen som Lenora Lafferty.
  • Haley Bennett som Charlotte. Willards kone, og Arvins mor
  • Mia Wasikowska som Helen Hatton, Roys kone, og Lenoras mor
  • Harry Melling som Roy Lafferty, Helens ektemann, og Lenoras far
  • Kristin Griffith som Emma Russell. Moren til Willard, og Arvins bestemor
  • David Atkinson som Earskell, Emmas bror, og Willards onkel.
  • Pokey LaFarge som Theodore, Roys fetter
  • Douglas Hodge som Leroy Brown. En hallik som har Sheriff Bodecker på sin lønningsliste.
  • Drew Starkey som Tommy Matson. En av plageåndene som mobber Lenora
  • Teddy Cole som en hippie

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]