Harry Melling

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Harry Melling
Harry Melling.jpg
Født13. mars 1989Rediger på Wikidata (31 år)
LondonRediger på Wikidata
Utdannet ved London Academy of Music and Dramatic Art, Mill Hill SchoolRediger på Wikidata
Beskjeftigelse Skuespiller, teaterskuespiller, filmskuespiller, fjernsynsskuespillerRediger på Wikidata
Nasjonalitet StorbritanniaRediger på Wikidata
Aktive år2000
IMDbIMDb

Harry Melling (født 13. mars 1989 i London, England) er en engelsk skuespiller. Han er kanskje mest kjent for rollen som «Dudleif Dumling» i Harry Potter-filmene.

Melling ble utdannet som skuespiller ved Sue Nieto Theatre School i Nordvest-London, og begynte senere ved London Academy of Music and Dramatic Art, hvor hans produksjoner inkluderer The Provoked Wife, King John, Antigone, Plenty and Sisterhood. Melling er medlem av National Youth Theatre. Han er barnebarn av Patrick Troughton, som spilte en lege i science fiction-serien Doctor Who fra 1966 til 1969. Melling er også nevø av David Troughton og Michael Troughton som begge er skuespillere, og han er fetter av cricket-spiller Jim Troughton og skuespiller Sam Troughton.

Melling dukket opp i fem av de åtte Harry Potter-filmene som Harry Potters overvektige og bortskjemte fetter Dudley Dursley (Dudleif Dumling på norsk). Den 11. oktober 2009 ble det annonsert at Melling hadde mistet så mye vekt siden hans siste opptreden i Harry Potter-filmene at han var nærmest ugjenkjennelig, og at hans rolle som Dudley Dursley måtte nesten omarbeides før innspillingen av Harry Potter og Dødstalismanene Del 1. Melling opptrådte også i en episode av BBC-serien Merlin hvor han spilte en ung trollmann som heter Gilli, som akter å bruke magi for å hjelpe ham å vinne den legendariske turneringen i Camelot. Han spilte også i BBC-serien Just William.

Filmografi[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]