The Descendants

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
The Descendants
Generell informasjon
SjangerDramakomedie
UtgivelsesårUSAs flagg 18. november 2011
Norges flagg 27. januar 2012
Prod.landUSAs flagg USA
Lengde115 min.
SpråkEngelsk
AldersgrenseNorges flagg Tillatt for alle (Norge)
Bak kamera
RegiAlexander Payne
ProdusentJim Burke
Alexander Payne
Jim Taylor
ManusforfatterNat Faxon
Jim Rash
Alexander Payne
SjeffotografPhedon Papamichael
KlippKevin Tent
Foran kamera
MedvirkendeGeorge Clooney
Shailene Woodley
Judy Greer
Beau Bridges
Prod.selskapFox Searchlight Pictures
Eksterne lenker
Offisielt nettsted (en) · Offisielt nettsted (en)

The Descendants er en amerikansk dramakomedie fra 2011, regissert av Alexander Payne. Filmen er basert på boken med samme navn av Kaui Hart Hemmings.

Hovedrollen Matt King spilles av George Clooney, og i andre roller finner vi Judy Greer, Matthew Lillard, Shailene Woodley og Beau Bridges. Filmen vant Golden Globe for beste dramafilm, og Clooney vant også for beste hovedrolle. I tillegg vant den Oscar for beste manus. Payne ble for øvrig nominert til beste regissør og Clooney for beste hovedrolle.

Handling[rediger | rediger kilde]

Etter at Matt Kings (George Clooney) kone Elizabeth havner i koma etter en båtulykke, forsøker han og hans to døtre Alexandra (Shailene Woodley) og Scottie (Amara Miller) å fungere som en familie igjen, noe de ikke har gjort på mange år. Familiemedlemmene legger skylden delvis på Matt for at kona har havnet i koma, og i tillegg ser det ut til at han blir tvunget til å selge et landeterritorie på Hawaii som har ligget i familien i 150 år.

Matt blir illsint da han finner ut at kona har hatt et sidesprang til en av eiendomsmeglerne som forhandler om territoriet, Brian Speer (Matthew Lillard). Sammen med døtrene og Alexandras venn Sid (Nick Krause) legger de ut på en reise for å oppsøke Speer, og finne ut mer av hva som lå bak affæren.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]