Terje Toftenes

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Terje Toftenes
Født15. juni 1950Rediger på Wikidata (70 år)
Beskjeftigelse Film- og videoprodusent
Nasjonalitet NorgeRediger på Wikidata

Terje Toftenes (født 15. juni 1950) er en norsk film- og videoprodusent. Han har bakgrunn fra NRK og den private mediebransjen.

Toftenes driver filmselskapet New Paradigm Films AS sammen med Ragnhild Løken Toftenes, og har laget flere prisvinnende TV-dokumentarer, blant annet Kornsirkler - visittkort fra det ukjente, Dagen før avsløringen og Portalen. Selskapet ble etablert i 2006.[1] Toftenes har også drevet produksjons-selskapet Toftenes Multivisjon AS fra 1986 til 2016, som produsent av multivisjon, multimedia, events og video for næringsliv og offentlige virksomheter.

Gjennom New Paradigm Films arbeider Toftenes med informasjonsfilm og dokumentarer. I tillegg til å arbeide med «overnaturlige fenomener» som kornsirkler og UFO-er har han i filmen Levende helse - På sporet av nøkkelen også fokusert på alternativ behandling. Menneskekroppens evne til å reparere seg selv og teoriene rundt kroppen som et energilegeme er sentrale tema i filmen.[2] Deler av denne filmen handler om metamedisin og teoriene til Ryke Geerd Hamer.[3][4]

I sin siste to timers dokumentarfilm «The Creative Play of Consciousness», på norsk «Bevissthetens kreative spill», er fokus satt på de store eksistensielle spørsmål som «Hvem er jeg - egentlig?», «Hva er dette mysteriet vi lever i og er en del av?» og «Hva skjer når vi dør?». Filmen tar utgangspunkt i en alternativ tilnærming til kvantefysikk og bevissthet, og medvirkende er blant andre Jude Currivan, Ervin Laszlo, Lothar Schäfer, Amit Goswami, Deepak Chopra, Nassim Haramein og Dean Radin.

I 2019 lanserte Toftenes filmen "Fri fra kreft", om hans egen krefthistorie, som frisk fra en "uhelbredelig" (i følge Radiumhospitalet) sjelden type non-Hodgkins lymfekreft kalt Sezary syndrom, ved hjelp av en kombinasjon av sykehusbehandling og komplementær behandling. Filmen belyser også den nye forskningen på bakenforliggende årsaker til kreft og teorien om kreft som en metabolsk sykdom. Medvirkende er bl.a. professor Thomas N. Seyfried fra Boston College, kreftlegen Dr. Thomas Rau fra Paracelsus-klinikken i Sveits og den norske legen og krefterfareren Øyvind Torp.

Priser og utmerkelser[rediger | rediger kilde]

Filmen Kornsirkler - visittkort fra det ukjente vant prisen EBE Awards (Extraterrestrial Biological Entity) for beste dokumentarfilm i kategorien «UFO related theme» i 2006.[5][6] I 2010 ga han ut en 100-minutters dokumentar om det globale UFO-fenomenet, The Day Before Disclosure.[7] Filmen vant prisen «People's choice award» under International UFO Congress i 2011. Toftenes mottok i tillegg amerikanske Sir Arthur Award for filmen Portalen, om de mystiske lysfenomenene i Hessdalen i Sør-Trøndelag.[8]

Toftenes har dessuten mottatt flere priser og utmerkelser for informasjonsfilmer og opplæringsvideo for næringsliv og organisasjoner, bl.a. The Kodak International Multi-Image Award i 1981.[trenger referanse]

Filmografi[rediger | rediger kilde]

 • Diana's Budbringer - om fenomenet kanalisering fra avdøde prinsesse Diana (2001)
 • Kornsirkler - visittkort fra det ukjente (2006)
 • Portalen - Lysfenomenene i Hessdalen (2008)
 • The Day Before Disclosure - Den best bevarte hemmeligheten i menneskenes historie? (2010)
 • Levende helse - På sporet av nøkkelen (2012).
 • Ervin Laszlo - New science and the theory of everything (2013)
 • The Creative Play of Consciousness (Bevissthetens kreative spill) om eksistensielle spørsmål (2016)
 • Fri fra kreft - om nye forståelse av bakenforliggende årsaker til kreft (2019)

Fotnoter og referanser[rediger | rediger kilde]

 1. ^ New Paradigm Films Arkivert 6. oktober 2012 hos Wayback Machine.
 2. ^ Terje Toftenes om dokumentaren Levende Helse, på sporet av nøkkelen. wisdomfromnorth.com
 3. ^ Færseth, John: Tilbyr kurs i farlig ”medisin” Fri Tanke, 21. mars 2013, lest 22, juni 2016.
 4. ^ Rolf Lofstad og Asbkørn Svarstad (5. oktober 2010). «Falsk kreftlege behandler pasienter i Norge». Dagbladet. Besøkt 1. februar 2015. 
 5. ^ «Arkivert kopi». Arkivert fra originalen 14. juli 2014. Besøkt 4. juli 2014. 
 6. ^ Amerikansk filmpris til norsk dokumentar Arkivert 13. mars 2012 hos Wayback Machine.; kornsirkler.org
 7. ^ 2011 EBE UFO Film Festival Winners International UFO Congress
 8. ^ «Arkivert kopi». Arkivert fra originalen 14. juli 2014. Besøkt 4. juli 2014. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]