Teaching Mrs. Tingle

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Teaching Mrs. Tingle
Generell informasjon
Utgivelsesår
  • 20. august 1999 (1999-08-20)
Lengde96. min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiKevin Williamson
ProdusentCathy Konrad
Julie Plec (co-producer)
ManusforfatterKevin Williamson
MusikkJohn Frizzell
SjeffotografJerzy Zielinski
KlippDebra Neil-Fisher
Foran kamera
MedvirkendeKatie Holmes
Helen Mirren
Barry Watson
Marisa Coughlan
Annen informasjon
Budsjett13 000 000 amerikanske dollar
Totalomsetning8 951 935 amerikanske dollar
Prod.selskapMiramax Films
Eksterne lenker
Offisielt nettsted

Teaching Mrs. Tingle er en amerikansk thriller/komedie fra 1999. Filmen er regissert av Kevin Williamson og ble gitt ut 20. august 1999.

Sammendrag[rediger | rediger kilde]

I den lille Grandsboro, California, er Leigh Ann Watson en ungdomsskole-elev som bor sammen med moren sin, Faye, som arbeider som servitør. Leigh Ann har som mål å oppnå topp-karakterer ved skolen, og forlate byen for å leve livet. Imidlertid trues karakteren hennes i historie av hennes sadistiske og hevngjerrige lærer, fru Eve Tingle. Læreren har en spesiell motvilje mot Leigh Ann. Hun gir prosjektet hennes en lav karakter, på grunn av en mindre historisk unøyaktighet.

Med-student Luke Churner klarer å få tak i alle oppgavene fra en avsluttende eksamen fra Tingle, og han lager en kopi av disse papirene. Luke tilbyr Leigh Ann papirene, men hun nekter å jukse. Luke sniker imidlertid papirene oppi Leigh Anns ryggsekk. Tingle oppdager papirene, og truer med å utvise Leigh Ann fra skolen. Tingle går til rektors kontor, men han har forlatt skolen for dagen. Leigh Ann bestemmer seg for å komme tilbake neste morgen, og fortelle rektor hva som egentlig skjedde. Leigh Ann, Luke og en tredje venn, Jo Lynn, besøker Tingles hjem den kvelden. De forsøker å overtale henne om at Leigh Ann er uskyldig. Tingle antyder at hun tror på dem, men at hun ikke bryr seg.

Luke truer Tingle med et armbrøst. En slåsskamp oppstår, og Tingle blir ved et uhell slått bevisstløs. Studentene får panikk, og binder Tingle fast til sengen hennes. Leigh Ann går tilbake til huset sitt, og lover å komme tilbake neste morgen. Men Luke og Jo Lynn blir igjen for å holde øye med Tingle. Hun gjenvinner bevissthet, kommer seg løs, og angriper Jo Lynn. Men Luke tar kontroll, og binder henne fast igjen. Neste morgen ringer Jo Lynn til skolen, later som hun er Tingle, og sier at hun syk for dagen. Leigh Ann og Luke går til skolen, men Jo Lynn blir værende for å holde øye med Tingle.

Når de kommer hjem etter skolen, planlegger de en plan for å utpresse Tingle ved å bruke falske fotografier av Luke og Tingle sammen i sengen. Senere samme dag går planen galt når Richard Wenchell, skolens gym-lærer og Tingles hemmelige elsker, besøker huset. Jo Lynn etterligger igjen Tingle, og tar bind for øynene på Wenchell for å skjule identiteten hennes. Wenchell sovner snart etter et høyt inntak av alkohol. Ungdommene bestemmer seg for å utpresse Tingle ved å produsere fotografiske bevis på hennes hemmelige forhold til Wenchell.

Leigh Ann og Luke forsøker å få en sovende Wenchell hjem. Senere påstår Leigh Ann at Tingle hater Leigh Ann fordi hun, i motsetning til Tingle selv, har potensial til å forlate deres lille by og oppleve livet. Men Tingle forteller at hun pleide å være nøyaktig som Leigh Ann på alle måter, og at Tingle selv er Leigh Anns fremtid. Senere finner de Tingles karakter-bøker over alle elevene hennes. Leigh Anns rival Trudie Tucker har topp A-karakter, men de bytter ut karakteren med en B. I tillegg oppgraderer Leigh Ann hennes egen C, opp til en A +

Neste dag klarer Tingle å stikke av, hun binder fast Luke, og bruker armbrøsten til å true Leigh Ann. Tingle avfyrer buen, i det student Trudie går gjennom inngangsdøren til Tingle. Hun blir truffet i brystet, og kollapser. Leigh Ann sjekker puls, og sier at hun er død. Rektor dukker opp for å sjekke hvordan det går med Tingle, og ser dette åstedet. Tingle er ekstremt skyldbevisst, og tilstår at hun skjøt Trudie. Samt at hun ønsket å få Leigh Ann til å mislykkes, slik Tingle mislykkes selv. Imidlertid viser det seg at Trudie var beskyttet av den tykke læreboken hun holdt foran seg, og hun er helt uskadd - noe Leigh Ann allerede visste når hun sjekket om Trudie var død. Rektor kontakter politiet, og gir umiddelbart Tingle sparken fra skolen. Filmen ender med at Leigh Ann blir utnevnt til skolens aller beste student.

Roller[rediger | rediger kilde]

Skuespiller Rolle
Helen Mirren Mrs. Eve Tingle
Katie Holmes Leigh Ann Watson
Jeffrey Tambor Coach Richard 'Spanky' Wenchell
Barry Watson Luke Churner
Marisa Coughlan Jo Lynn Jordan
Liz Stauber Trudie Tucker
Michael McKean Principal Potter
Lesley Ann Warren Mrs Faye Watson
Molly Ringwald Miss Banks
Vivica A. Fox Miss Gold
John Patrick White Brian Berry
Robert Gant Professor

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]