Tara Maclay

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Tara Maclay
Født16. oktober 1980
Død7. mai 2002 (21 år)
Sunnydale
Beskjeftigelse Demon hunter, vampire hunter
Nasjonalitet USA
KlasseMenneske/Heks
Første opptreden"Hush"
Spilt avAmber Benson

Tara Maclay er en oppdiktet rollefigur i TV-serien Buffy, vampyrenes skrekk (Buffy the Vampire Slayer) (1997–2003). Hun ble utviklet av Joss Whedon og spilt av Amber Benson fra fjerde sesong (episoden «Hush») til rollefigurens død i sjette sesong («Seeing Red»).

Tara er en sjenert ung kvinne med magiske evner som blir forelsket i en av hovedkarakterene, Willow Rosenberg. Sammen hjelper de Buffy Summers, som har fått overmenneskelige evner for å nedkjempe onde krefter i den oppdiktede småbyen Sunnydale.

Willow var en populær rollefigur da Tara ble introdusert, og forholdet deres møtte i begynnelsen en viss motstand fra fansen. Tara utvikler seg fra å være en reservert, usikker jente til å bli den moralske kjernen og en viktig støttespiller i Buffys Scooby-gjeng. Forholdet hennes med Willow er udelt positivt, og de var det første lesbiske paret i en amerikansk fjernsynsserie.

Tara og Willow har en alvorlig krangel i sjette sesong på grunn av Willows misbruk av magi, men finner tilbake til hverandre. Kjærlighetsforholdene i Buffy-serien varer sjelden lenge, og Tara blir drept i en tragisk skyteepisode. Både manusskrivere, produsenter og skuespilleren Amber Benson nektet for at dette hadde noe med homofobi å gjøre.