Tara Maclay

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Tara Maclay
Født16. oktober 1980
Død7. mai 2002 (21 år)
Sunnydale
Nasjonalitet USA
KlasseMenneske/Heks
Første opptreden"Hush"
Spilt avAmber Benson

Tara Maclay er en oppdiktet rollefigur i TV-serien Buffy, vampyrenes skrekk (Buffy the Vampire Slayer) (1997–2003). Hun ble utviklet av Joss Whedon og spilt av Amber Benson fra fjerde sesong (episoden «Hush») til rollefigurens død i sjette sesong («Seeing Red»).

Tara er en sjenert ung kvinne med magiske evner som blir forelsket i en av hovedkarakterene, Willow Rosenberg. Sammen hjelper de Buffy Summers, som har fått overmenneskelige evner for å nedkjempe onde krefter i den oppdiktede småbyen Sunnydale.

Willow var en populær rollefigur da Tara ble introdusert, og forholdet deres møtte i begynnelsen en viss motstand fra fansen. Tara utvikler seg fra å være en reservert, usikker jente til å bli den moralske kjernen og en viktig støttespiller i Buffys Scooby-gjeng. Forholdet hennes med Willow er udelt positivt, og de var det første lesbiske paret i en amerikansk fjernsynsserie.

Tara og Willow har en alvorlig krangel i sjette sesong på grunn av Willows misbruk av magi, men finner tilbake til hverandre. Kjærlighetsforholdene i Buffy-serien varer sjelden lenge, og Tara blir drept i en tragisk skyteepisode. Både manusskrivere, produsenter og skuespilleren Amber Benson nektet for at dette hadde noe med homofobi å gjøre.