Tabernaklet Haugesund

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Tabernaklet Haugesund er en kristen frikirkelig menighet i Haugesund. Menigheten er tilsluttet den norske pinsebevegelsen. Tabernaklet Haugesund ble stiftet i 1919.

Menigheten hadde 537 tilskuddstellende medlemmer i 2019.[1] Tabernaklet Haugesund har vært modermenighet til flere nyetablerte menigheter. Tilsammen har menigheten hatt 10 utposter. Fem er etablert som selvstendige menigheter, to er slått sammen til en egen menighet, og to er lagt ned. Utposten Tysvær pinsemenighet er den eneste gjenværende, som Tabernaklet har ansvar for.[2]

«Connection Haugesund» er menighetens ungdomsarbeid. For ungdom i konfirmasjonsalder tilbyr menigheten den frikirkelige konfirmantundervisningen Tentro.

Tabernaklet Haugesund driver lokalradioen, PinseradioenHaugalandet, som har hatt sendinger siden 1985. Nærradioen ble startet av flere pinsemenigheter i Sunnhordland og Nord-Rogaland. Etterhvert er eierstrukturen endret, i 2008, stod Tabernaklet Haugesund og Salen Åkrehamn alene med driftsansvaret.

Misjon[rediger | rediger kilde]

Tabernaklet Haugesund er engasjert i misjonsarbeid og støtter norsk pinsemisjons arbeid. Menigheten støtter arbeidet til misjonærene Halvard Hasseløy i Ukraina, Jarle Sortland i Israel og Olaug Hansen i Japan.[3]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Regjeringen. «Antall tilskuddstellende medlemmer i tros- og livssynssamfunn i 2019» (PDF). Besøkt 9. januar 2020. 
  2. ^ www.pmth.no Tabernaklet Haugesund - Utposter Arkivert 14. juni 2008 hos Wayback Machine. søkedato: januar 2009
  3. ^ www.pmth.no Tabernaklet Haugesund – Misjon Arkivert 14. juni 2008 hos Wayback Machine. søkedato: januar 2009

Kilder[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]