Sverre Brodahl

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Sverre Brodahl
Født26. jan. 1909Rediger på Wikidata
ModumRediger på Wikidata
Død2. nov. 1998Rediger på Wikidata (89 år)
HønefossRediger på Wikidata
Beskjeftigelse Langrennsløper, kombinertløper[1]Rediger på Wikidata
Nasjonalitet NorgeRediger på Wikidata

Sverre Brodahl (født 26. januar 1909Veslejordet (gnr. 61/7) i Modum, død 2. november 1998 i Hønefoss) var en norsk langrennsløper og kombinertløper som konkurrerte på 1930-tallet. Han var sønn av Martin Brodahl fra Ådal og Marta Bolette (født Svingerud) fra Hole.

Sverre var bror til holmenkollmedaljevinner Trygve Brodahl (1905–1996), som også var en merittert skiløper. Trygve var født på Hønefoss, men familien flyttet til grenda Grava i Vestre Spone og barna voks opp der som små. Sverre var også født der. Begge representerte IL FossekallenHønefoss og Sverre var også en habil utøver av kappgang i sommerhalvåret. I tillegg til karrieren som aktiv skiløper, etablerte Sverre butikken og skifabrikken Alme & Brodahl sammen med Ivar Alme på 1930-tallet. Skifabrikken fusjonerte i 1950 med Splitkeinfabrikken, som da var eid av Laila Schou Nilsen, men Sverre drev den anerkjente sportsbutikken videre for egen regning.

Meritter[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ FIS database, FIS kombinertutøver-ID 7251, besøkt 26. april 2022[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Cross country skiing pictogram.svgDenne langrennrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.