Svein Tore Marthinsen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Svein Tore Marthinsen
Født20. juni 1974 (47 år)
Beskjeftigelse Statsviter, debattleder, skribent og valganalytiker
Nasjonalitet NorgeRediger på Wikidata

Svein Tore Marthinsen (født 20. juni 1974) analyserer norske valg, opinionsbevegelser og sosiale medier. Han er mest kjent for sine valganalyser og kommentarer om norsk politikk og sosiale medier.

Han er spaltist og har en fast valganalytikerrolle i Romerikes Blad. Ved valgene i 2011, 2015, 2017 og 2019 kommenterte han for NRK Østlandssendingen.

Marthinsen leder politiske debatter og folkemøter. Han holder foredrag og workshops om både politiske emner, sosiale medier og kommunikasjon. Han har skrevet boken "Sosial kommunikasjon" i samarbeid med høyskolelektor Cecilie Staude ved BI. Boken setter bruken av sosiale medier inn et demokratiperspektiv og tar bl.a. opp hvilken nytteverdi som bruken av nye medier kan innebære for enkeltmennesker, virksomheter og samfunnet.

Marthinsen har hovedfag i statsvitenskap fra Universitetet i Oslo[1].

Bibliografi[rediger | rediger kilde]

  • Marthinsen, Svein Tore (2002). En empirisk vurdering av partisammensetningen av storting og regjering 1945-2001 i et gjenspeilingsperspektiv. Oslo: Universitetet i Oslo. 

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

David face.pngDenne biografien er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den. (Se stilmanual)