Svart Framtid

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Svart Framtid
OpphavNorges flagg Oslo, Norge
Periode19821984
SjangerHardcore punk
PlateselskapX-port Plater
Medlemmer
Gunnar Nuven
Nils Aune
Anders Eide
Fritjof Benneche
Harald Tredal
Andre forhold

Svart Framtid var et hardcore punk band fra Oslo som var aktive fra 1982 til 1984 [1]. Deres eneste vinylutgivelse EP 1984 regnes som et landemerke blant norske hardcore-/punkutgivelser.

Historien[rediger | rediger kilde]

Svart Framtid regnes som det første helstøpte bandet fra Blitz-huset. Svart framtid var det første norske hardcorebandet som reiste på utenlandsturné. De hadde ingen bandbil, og kjøpte i stedet interrail-billetter og tok toget rundt i Tyskland fra by til by og nærmest booket spillejobbene underveis.

Svart Framtid spilte kun inn en seks-spors 7"EP som kom ut som første utgivelse på vokalist Gunnar Nuven sitt nyetablerte "plateselskap" X-Port Plater i 1984. Nuven var fra den første epoken med punkere i Oslo, og hadde gjort seg bemerket som vokalist i bandet Feber. 9. oktober 1984 sendte NRK Fjernsynsteateret forestillingen Du har ikke en sjans - ta'n der Svart Framtid medvirket både som band og skuespillere, sammen med blant andre Bjørn Sundquist. Filmen omhandlet okkupasjonsmiljøet i Oslo.

Svart Framtid ble oppløst i 1984 og Nuven fortsatte i band som Kafka Prosess, So Much Hate og The Bone Idles. Harald Tredal fortsatte i band som Stengte dører og Behind Bars og har dessuten forsøkt seg som skuespiller med en liten rolle i den norske spillefilmen Schpaaa fra 1998. Nils Aune fortsatte i band som Fire Fæle Fyrer, Kafka Prosess og Raga Rockers. Anders Eide fortsatte også i Behind Bars.

Svart Framtid sin EP har i dag stor samleverdi.

Gjenforeningskonserter[rediger | rediger kilde]

Svart Framtid har spilt to gjenforeningskonserter:

Medlemmer[rediger | rediger kilde]

Diskografi[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Svart Framtid « Rockipedia». Rockipedia. Arkivert fra originalen 5. mars 2016. Besøkt 16. oktober 2015.