Svart Framtid

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Svart Framtid
Opphav Norge Oslo, Norge
Periode 19831984
Sjanger hardcore punk
Plateselskap X-port Plater
Medlemmer
Gunnar Nuven
Nils Aune
Anders Eide
Fritjof Benneche
Harald Tredal


Svart Framtid var et hardcore punk band fra Oslo. Deres eneste vinylutgivelse EP 1984 regnes som et landemerke blant norske hardcore/punk utgivelser.

Historien[rediger | rediger kilde]

Svart Framtid regnes som det første helstøpte bandet ut av Blitz-huset og var pionerer bl.a. fordi de var det første norske hardcorebandet som reiste på utenlandsturné. Svart Framtid hadde ingen bandbil så de kjøpte istedet interrail-billetter og tok toget rundt i Tyskland fra by til by og nærmest booket spillejobbene underveis.

Svart Framtid spilte kun inn en seks-spors 7"EP som kom ut som første utgivelse på vokalist Gunnar Nuven sitt nyetablerte "plateselskap" X-Port Plater i 1984. Gunnar Nuven var fra den første epoken med punkere i Oslo, han hadde bl.a. gjort seg bemerket som vokalist i bandet Feber. 9. oktober 1984 så sendte NRK Fjernsynsteateret forestillingen Du har ikke en sjans - ta'n der Svart Framtid medvirket både som band og skuespillere, det gjorde også skuespiller Bjørn Sundquist. Filmen omhandlet okkupasjonsmiljøet i Oslo.

Svart Framtid ble oppløst i løpet av 1984 og Gunnar Nuven fortsatte i band som Kafka Prosess, So Much Hate og The Bone Idles. Harald Tredal fortsatte i band som Stengte dører og Behind Bars og har dessuten forsøkt seg som skuespiller med en liten rolle i den norske spillefilmen Schpaaa fra 1998. Nils Aune fortsatte i band som Fire Fæle Fyrer, Kafka Prosess og Raga Rockers. Anders Eide fortsatte også i Behind Bars.

Svart Framtid sin EP har i dag stor samleverdi og omsettes et par ganger i året for godt over tusenlappen på eBay.

Gjenforeningskonserter[rediger | rediger kilde]

Svart Framtid har spilt to gjenforeningskonserter:

  • 1. mai 1992Blitz sitt 10-årsjubileum. Tre av låtene fra den konserten er å finne på en CD som Progress Records gav ut som dokumenterer jubileumet.

Medlemmer[rediger | rediger kilde]

Diskografi[rediger | rediger kilde]