Susanne Osthoff

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Susanne Osthoff
Født7. mars 1962 (56 år)
München
Beskjeftigelse Antropolog, arkeolog
Nasjonalitet Tyskland
Livssyn Islam

Susanne Osthoff (født 7. mars 1962 i München) er en bayersk arkeolog som arbeidet som hjelpearbeider i Irak. Den 25. november 2005 ble hun og hennes sjåfør tatt som gisler av den irakiske motstandsbevegelsen, som krever at Tyskland avslutter alt samarbeide med den USA-innsatte regjeringen i Irak. Osthoff er den første tyske statsborger som er bortført i Irak.

Bakgrunn[rediger | rediger kilde]

Osthoff studerte forasiatisk arkeologi, sammenlignende semittisk språkvitenskap og Osteoarchäologie. Hun tok magistergraden med avhandlingen Der Spiegel im Vorderen Orient. Siden 1991 skal hun ha levet i Irak, og vært virksom som hjelpearbeider, bl.a. med levering av medisiner og medisinsk utstyr. Hun har også deltatt i arkeologisk forskning. Tidligere har hun foretatt studie- og utgravningsreiser i bl.a. Tyrkia, Syria, Jordan, Irak og i Jemen. Fra 1998 har hun arbeidet som rådgiver og organisator innen forretningsrådgivning for München-konsulentselskapet faktorM, og har også initiert, koordinert og deltatt som rådgiver ved gjennomføringen av prosjekter knyttet til oppbygningen av helsevesenet i Irak, og arbeidet for hjelpeprogrammet Kinderhilfe Irak med å sende behandlingstrengende irakiske barn til hospitaler i Bayern. Hun taler flytende arabisk.

Den 23. mai 2003 dokumenterte hun i en førstesideartikkel i The New York Times ødeleggelsen av det arkeologiske utgravningsfeltet Isin i Irak. Hun hadde deltatt i utgravninger der siden 1989.

Familie[rediger | rediger kilde]

Hun var gift med en arabisk jordaner fra en innflytelsesrik familie, men de er nå skilt. Deres felles 11-årige datter bor på en internatskole i Bayern.

Utmerkelser[rediger | rediger kilde]

For sitt engasjement og Zivilcourage i Irak mottok hun i 2003 Tassilo-prisen av Süddeutsche Zeitung

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]