Studentsamskipnaden i Nordland

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Studentsamskipnaden i nordland (Studentinord) var en av Norges studentsamskipnader. Studentinord dekket velferdsbehovene til vel 8 000 studenter ved Universitetet i Nordland, Høgskolen i Narvik og Politihøgskolen i Bodø og Folkeuniversitetet i Narvik. Studentsamskipnaden ble etablert da Studentsamskipnaden i Bodø og Studentsamskipnaden i Narvik ble slått sammen 1. januar 2013. Den ble avløst av Nord Studentsamskipnad.

Studentinords øverste organ var styret bestående av fem studentrepresentanter (inkludert styreleder), to høyskolerepresentanter og to ansattrepresentanter. Studentsamskipnaden driver en rekke velferdstilbud for studentene; utleie av egne studentboliger, privat boligformidling, studentkantiner, studentbarnehager, sosialfaglig rådgivningstjeneste, studielånsformidling samt div. tilbud som har som mål å tilrettelegge for en positiv og spennende fritid. Samskipnaden har i tillegg deleierskap i treningssenteret Friskhuset Mørkved AS.

Studentskipnaden var samarbeidspartner med Akademika bokhandel.

Fra 1. januar 2016 slås Studentsamskipnaden i Nesna sammen med Studentinord. Samtidig blir studentvelferden i Narvik en del av Norges arktiske studentsamskipnad, og dermed ikke lenger en del av Studentinords virksomhet.[1]

Kantine[rediger | rediger kilde]

Studentskipnaden i Nordland har 4 kantiner ved UIN. Du har Hoved kantina i et eget bygg ved inngang B. Pennalet som er ved inngang D/E og Alexandria som er lokalisert ved biblioteket ved siden av Akademika. Den siste kantinen er Kasjotten og er plassert på mørkvedgården.

Bolig[rediger | rediger kilde]

Studentsamskipnaden driver utleie ved 5 studentboliganlegg med tilsammen ca. 460 hybler og leiligheter i Bodø. Fem av anleggene ligger på Mørkved mens et ligger på Rønvik. Alle boliger har kabel-tv og internett. Leiere har adgang til moderne felles betalings vaskerier med vaskemaskiner og tørketrommel. Alle hyblene er møblert, men leilighetene er umøblert. Det er røykeforbud i alle boliger og fellesrom. Fem av boenhetene er spesielt tilpasset rullestolebrukere. Det er ikke lov med husdyr med unntak fra beboere i Skavdalslia og Hammarlia, de kan få søke om å ha husdyr. For de som har lav inntekt eller høye utgifter er det mulighet for bostøtte.

Se også[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Studentskipnaden i Nordland