Stone of Destiny

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Stone of Destiny
Generell informasjon
SjangerKrimkomedie - Eventyr
Utgivelsesår28. juni 2008 (Edinburgh)
13. september 2008 (Toronto)
6. mars 2009 (Norge)
Prod.landBritisk - Canadisk
Lengde96 min.
SpråkEngelsk
Aldersgrense(Norge)
Bak kamera
RegiCharles Martin Smith
ProdusentAndrew Boswell
Rob Merilees
ManusforfatterCharles Martin Smith
MusikkMychael danna
SjeffotografGlen Winter
KlippFredrik Thorsen
Foran kamera
MedvirkendeCharlie Cox
Kate Mara
Billy Boyd
Robert Carlyle
Annen informasjon
Budsjett6 millioner (estimat)
Prod.selskapAlliance Films
Eksterne lenker

Stone of Destiny er en britisk-canadisk krimkomedie og eventyrfilm fra 2008. Filmen er skrevet og regissert av Charles Martin Smith, og har Charlie Cox, Kate Mara, Billy Boyd og Robert Carlyle i hovedrollene.

Filmen er basert på virkelige hendelser som beskrevet i boken The Taking of the Stone of Destiny av Ian Hamilton, som er basert på virkelige hendelser om Hamilton og hans tre medhjelpere som gjennomførte en tilsynelatende umulig oppgave: Å stjele Stone of Scone, den skotske kroningssteinen som ble tatt av den engelske kongen i 1296.[1]

Handling[rediger | rediger kilde]

Året er 1950. Ian Hamilton (Charlie Cox) er en skotsk nasjonalist som til daglig er universitetsstudent. Han har særlig én visjon han vil virkeliggjøre - å bringe tilbake den legendariske skotske nasjonalskatten The Stone of Scone, en 200 kilo tung steinblokk som kongene av Skottland satt på ved sine kroninger, før steinen ble tatt med til Westminster Abbey i London som krigsbytte i 1296. Han gjør grundig research av bygningen, låner penger av en lokal politiker for å ha råd til å reise, og er fast bestemt på å gjennomføre et tyveri som potensielt kan putte ham i fengsel for de neste tjue årene. Og politiet er på vakt til enhver tid.

Opprinnelig skulle hans gode venn Billy (Billy Boyd) vært med ham til Westminster Abbey, men han trekker seg av personlige grunner. I stedet finner han tre andre personer som han klekker ut en plan med. Ian, Kay (Kate Mara), Gavin (Stephen McCole) og Alan (Ciaron Kelly) utgjør en i utgangspunktet usannsynlig gruppe som reiser til London med ett mål for øye - å gjenreise en bit av den skotske stoltheten.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]