Stig Arild Slørdahl

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Stig Arild Slørdahl
Stig Arild Slørdahl.jpg
Født6. mars 1959Rediger på Wikidata (61 år)
KristiansundRediger på Wikidata
Beskjeftigelse ProfessorRediger på Wikidata
Nasjonalitet NorgeRediger på Wikidata
Medlem av Det Kongelige Norske Videnskabers SelskabRediger på Wikidata

Stig Arild Slørdahl (født 6. mars 1959 i Kristiansund) er administrerende direktør i Helse Midt-Norge regionale helseforetak.

Fra 1. oktober 2005 til 12. juni 2015 var Slørdahl ansatt dekan ved Det medisinske fakultet ved NTNU. Han har også vært ansatt som professor i medisin (kardiovaskulær fysiologi) ved NTNU og overlege ved St. Olavs hospital.

Slørdahl ble utdannet cand.med. i 1985 og tok doktorgraden i medisin i 1992. Han ble spesialist i indremedisin i 1998 og i hjertesykdommer i 2000. Han ble ansatt som førsteamanuensis ved Det medisinske fakultet ved NTNU i 1995 og professor i 2002. I årene 2002-2005 var han instituttleder ved Institutt for sirkulasjon og bildediagnostikk.

Slørdahl har forskningsbakgrunn innen hjerte ultralyd og trening ved hjertesykdommer. Han er Fellow of the European Society of Cardiology og medlem av Det Kongelige Norske Videnskabers Selskabs Akademi.

Slørdahl har vært leder for The Joint Committee of the Nordic Medical Research Councils (NOS-M) 2010-2012 og medlem i European Medical Research Councils Core Group 2009-2012. Han er nå leder av Scientific Review Group for the Biomedical Sciences i European Science Foundation. Slørdahl er tidligere medlem av Divisjonsstyret for vitenskap i Forskningsrådet, og har sittet i styret for SINTEF og Kreftregisteret.

Slørdahl hadde hovedansvaret for å etablere Norsk hjerteinfarktregister.

Publikasjoner[rediger | rediger kilde]