Stiftelsen Manifest

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Stiftelsen Manifest
TypeStiftelse
Org.nummer886 338 392
Stiftet1. august 2003
HovedkontorKolstadgata 1, Oslo
LederMagnus Engen Marsdal

Stiftelsen Manifest er en norsk venstreorientert stiftelse opprettet i 2003. Den har som siktemål å bidra til at venstresida skal kunne sette en ny dagsorden for samfunnsdebatten gjennom kunnskapsbasert opplysning fremlagt på en folkelig måte, og å bidra til kampen for et folkestyre gjennom å legge til rette for teoriutvikling og diskusjon blant radikale, sosialdemokrater og sosialister i Norge.

Stiftelsen ble formelt opprettet av Sosialistisk Ungdom, Rød Ungdom og Rød Front i 2003. Den er en videreføring av arbeidet med konferansen Manifest02, som samlet over 1 000 unge mennesker høsten 2002. Tankesmia er finansiert av LO, Unio og 200 enkeltpersoner.[1]

Manifest er en partipolitisk uavhengig stiftelse som ifølge formålsparagrafen skal søke å skape debatt på tvers av ideologiske tradisjoner og organisatoriske skiller. I dette arbeidet skal stiftelsen inkludere flest mulig grupper og synspunkter til diskusjon om alternativ til kapitalismen og strategier for venstresida. Stiftelsen styres av et selvsupplerende styre.

I 2007 skapte stiftelsen Forlaget Manifest. Forlaget var først ledet av Håkon Kolmannskog. Deretter Eivind Volder Rutle og Kamilla Simonnes. Forlaget Manifest har gitt ut blant annet Frp-koden av Magnus Marsdal og Vallas fall av Torstein Tranøy.

I 2009 initierte stiftelsen Manifest senter for samfunnsanalyse, en tankesmie for venstresida. I oktober 2014 ble det kunngjort at Cathrine Sandnes overtar som leder av tenketanken og daglig leder av Forlaget Manifest.[2] Hun overtok da tidligere leder Ali Esbati ble valgt inn i Riksdagen for Vänsterpartiet.[1] Fra august 2017 er Magnus Marsdal ansatt som leder.[3]

Se også[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b e24.no Sandnes blir leder i Manifest Analyse 18.10.2014
  2. ^ dagbladet.no Til kamp for fellesskapet 17.10.2014
  3. ^ «Kamp om nasjonalstaten». Klassekampen. 01.03.2017. 
organisasjonstubbDenne organisasjonrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.