LibLab

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

Liberalt Laboratorium (LibLab) var en norsk sosialliberal tankesmie som arbeidet for en mer langsiktig og prinsipiell politisk debatt med et sosialliberalt perspektiv. LibLab ble stiftet i 2005, og ledet av styreleder Martin E. Sandbu og nestleder Gard Lindseth.

LibLab ble nedlagt 15. februar 2011. Styret i tankesmien så «ikke lenger stiftelsesformen som den mest hensiktsmessige måten å fremme sosialliberal politisk tenkning i Norge på.»[1]

Formål[rediger | rediger kilde]

Formålsparagraf fra Liberalt Laboratoriums vedtekter:

  1. Liberalt Laboratorium er en tankesmie, grunnlagt på den tro at idéer, prinsipper og samfunnsvisjoner er blant de sterkeste drivkreftene i et samfunns utvikling. Liberalt Laboratorium har to formål: Å gjøre norsk politikk mer langsiktig og mer verdibasert. Liberalt Laboratorium skal styrke den ideologiske nyskapningen som må til for å gi enkeltmennesker innflytelse over egen livssituasjon gjennom den politiske prosessen.
  2. Å bygge en visjon for et solidarisk, liberalt samfunn i fremtidens Norge, og styrke politiske krefter som fremmer verdiene i denne visjonen. På grunnlag av verdiene i sosialliberalismen skal Liberalt Laboratorium utvikle politiske løsninger som gjør det mulig for individer å ta ansvar for sine egne liv og samfunnet forøvrig.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Se også[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]