Steinar Klausen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Steinar Klausen
Født16. apr. 1982[1]Rediger på Wikidata (42 år)
BeskjeftigelseBadmintonspiller Rediger på Wikidata
NasjonalitetNorge[1]
UtmerkelserNational champion
SportBadminton[1]

Steinar Klausen (født 16. april 1982) er en norsk badmintonspiller. Han spiller badminton for Moss badmintonklubb og Humlebæk badmintonklubb i Danmark.

Høsten 2009 var Klausen ranket blant de 130 beste i verden, blant de 40 beste i Europa og nummer én i Norge. De siste årene har han klatret over 550 plasser på verdensrankingen. Hans hittil beste resultater er kvartfinale i Peru International og åttensdelsfinale i Turkish International.

I april 2008 fikk han en niendeplass i EM både i single og double. Klausen har tre NM-gull og kongepokaler (2007,2008 og 2009) i både single og double, sammen med Erik Rundle fra Bygdøy. Han ble kåret til årets spiller 2007/2008 i Humlebæk BK i Danmark.

Da Klausen var 16 år og ferdig med ungdomsskolen, bestemte han seg for å flytte til Danmark og starte på Danish Badminton College i Assens ved Odense. Dette innebar trening flere ganger om dagen, kombinert med skolegang. Etter 3 år i Danmark avtjente han sin verneplikt i Norge og flyttet til Sandefjord, som da var den beste klubben å spille for i Norge. Men i Norge var det ikke god nok motstand på treningene, så han flyttet igjen til København for å satse fullt på badminton.

Da Norges Badminton Forbund sommeren 2007 hentet inn ny landslagstrener fra Nederland og la forholdene til rette for gode treningsmuligheter i Oslo, flyttet han tilbake til Norge hvor han nå bor og trener daglig.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b c bwf.tournamentsoftware.com[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]