Stein Kiran

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Stein Kiran
Født31. aug. 1954[1]Rediger på Wikidata
Død21. nov. 2020[2]Rediger på Wikidata (66 år)
Beskjeftigelse
FarHartvig Kiran
MorAnna-Karin Kiran
SøskenYngvil Kiran
NasjonalitetNorge
IMDbIMDb

Stein Kiran (født 31. august 1954, død 21. november 2020)[3] var en norsk skuespiller og teaterinstruktør.

Kiran var ansatt som dukkespiller ved Oslo Nye Teater fra 1979 og medvirket i en rekke produksjoner. I en periode var han også dukketeatrets kunstneriske leder.

Kiran regisserte blant annet Brødrene Løvehjerte, og sto bak dramatisering og regi på suksessoppsetningene Jul med Prøysen og snekker Andersen, Albert Åberg og Høyt og lavt med Albert Åberg.

Stein Kiran hadde også engasjementer som skuespiller og instruktør ved Riksteatret, Det norske teatret, Rogaland Teater og Hordaland Teater. Fra starten i 1985 og frem til 1999 var han dessuten instruktør for Bærum Barneteater.

Stein Kiran var sønn av kringkastingsmannen og forfatteren Hartvig Kiran og oversetteren Anna Karin Kiran, og bror til NRK-medarbeideren Yngvil Kiran.[trenger referanse]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ sceneweb.no[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ www.aftenposten.no[Hentet fra Wikidata]
  3. ^ Anna Bache-Wiig og Ane Dahl Torp (26. november 2020). «– Når vi hørte Steins karakteristiske snorkelatter der ute i mørket, visste vi at vi var på rett vei..». www.aftenposten.no. Besøkt 26. november 2020. «Det var med stort vemod vi mottok nyheten om at skuespilleren, dramatikeren og regissøren Stein Kiran døde 21. november, 66 år gammel.» 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]